“HITTEL ÉS SZAKÉRTELEMMEL”

Segítség háborús menekülteknek és a gazdasági krízis rászorultjainak

Szerző: Főadmin Bejegyzés: 2015. június 24., szerda 15:11

 

 

A Baptista Szeretetszolgálat is fontos és tevékeny résztvevője volt annak a példaértékű összefogásnak, amelynek nyomán a hónap elején nyolc kamion indult útnak Budapestről segélyszállítmánnyal Ukrajna, illetve Kárpátalja felé civil és karitatív szervezetek, egyházak, önkormányzatok és a kormány mintegy 126 tonnányi, 100 millió forint értékű adományával. A járművek közül négy tartós élelmiszereket szállított és Kárpátaljára vitte a segítséget, míg a másik négy kamion raktere az élelmiszereken kívül gyógyászati segédeszközöket is tartalmazott.

A Baptista Szeretetszolgálat az akcióhoz mintegy 7 millió forint értékben kétezer élelmiszer egységcsomaggal járult hozzá. Ezer csomag Kárpátaljára, ezer pedig a Kárpátokon túlra került. A csomagokat Kárpátalján tizenhat településre juttatták el a segélyszervezet munkatársai, az ottani gyülekezetek adták tovább azokat a legjobban rászorultaknak. Fontos eredménye a segítségnek, hogy a kelet-ukrajnai háborús övezetből, a donyecki területhez tartozó makijivkából elmenekülteknek is adhattak a segélyből. Ők a munkácsi ukrán baptistáknál találtak menedékre, akik harminc gyermek táborozását is megszervezték.

 

 

KAPCSOLÓDÓ HÍREINK

Szakemberképzés és egészségügyi segítségnyújtás Csádban

N'Djamena ¬ Többoldalú együttműködés keretében a Baptista Szeretetszolgálat munkatársai és önkéntesei is részt vettek az elmúlt hetekben Csádban lezajlott orvos-humanitárius misszióban.

Finn segélyszolgálati vezetővel a határon, úton Kárpátaljára

Beregsurány - Az ukrajnai háborúval kapcsolatos kárpátaljai tevékenységét részben a finn Fida segélyszervezettel való együttműködésben hajtja végre a Baptista Szeretetszolgálat.

Libanoni és szíriai gazdákat segít a Hungary Helps Programon keresztül a Baptista Szeretetszolgálat

Bejrút – 2023. július 29-én ünnepélyes keretek között átadtuk a magyar innovációval készült Gyökéritatót a szír és a libanoni gazdák részére. Az ünnepélyes eseményen hazánk libanoni nagykövetségét Fodor Zoltán kereskedelmi attassé, a Hungary Helps Ügynökséget Kovács Péter vezérigazgató és munkatársai, a fogadó felet libanoni partnerszervezetünk vezérigazgatója, Nabil Costa, míg a Baptista Szeretetszolgálatot Gál Dávid ügyvezető igazgató és kollégái képviselték.

Lap tetejére