“HITTEL ÉS SZAKÉRTELEMMEL”

Önkéntes lehetőségek külföldön: október 2-ig lehet jelentkezni

Szerző: Főadmin Bejegyzés: 2016. szeptember 22., csütörtök 11:22

 

Az Európai Bizottság Humanitárius Segélyek és Polgári Védelem (ECHO) finanszírozása által és az EU Aid Volunteers kezdeményezésére egyedi élményekben részesülhetnek azon jelentkezők, akik a humanitárius segítségnyújtásban vennének részt Latin-Amerika, Afrika, a Közel-Kelet és Ázsia különböző országaiban.  A GVC – Grupo di Volontariato Civile, az Alianza por la Solidaridad és a La Guilde 30 önkéntes jelentkezőt választ ki, akik Haitin, Ecuadorban, Nicaraguában, Tunéziában, Jordániában, Libanonban és Kambodzsában dolgozhatnak 11 helyi szervezetnél. A kiküldetések 6-tól 12 hónapig tartanak, a kezdeményezés két különböző csoportot kíván elérni: olyan fiatalokat, akik tapasztalatot szeretnének szerezni a humanitárius szektorban, valamint olyan idősebbeket, akik legalább ötéves szakmai tapasztalattal rendelkeznek és a megszerzett tudásukkal szeretnének segíteni.

Az önkéntesek olyan tevékenységekbe kapcsolódhatnak be, melyek érintik a logisztikát, az adminisztrációt, a katasztrófa-kockázat kezelést, a nők jogérvényesülését, valamint a kommunikációt. A jelentkezők olyan humanitárius programokhoz csatlakozhatnak, amelyek támogatják és növelik a legkiszolgáltatottabb közösségek esélyeit.

Az önkéntesek havi megélhetési átalányt kapnak alapvető szükségleteik, valamint a helyi közlekedés fedezésére. A szállás, a vízum díja, a biztosítás és a repülőjegy szintén fedezve lesz.

Hogyan jelentkezz?

Az önkéntes lehetőségeket a következő linkre kattintva láthatod: https://webgate.ec.europa.eu/echo/eu-aid-volunteers_en/gvc-gruppo-di-volontariato-civile_en  

Itt lehet az online jelentkezést és az önértékelő kérdőívet kitölteni, valamint az Europass önéletrajzot és motivációs levelet csatolni.  A jelentkezések határideje: 2016. október 2. További információért a euav@gvc-italia.org e-mailcímre lehet írni.

 

KAPCSOLÓDÓ HÍREINK

Bizonyítványosztás Csádban, a program egy újabb állomása

Csád - Befejeződtek a Hungary Helps Ügynökség és a Baptista Szeretetszolgálat által szervezett számítógépes és varró tanfolyamok Csádban, a magyarok által felújított tanteremben, a Baba Musztapha Kultúrházban.

Két csapatunk is második lett a robotika Európa-bajnokságon

Németország - Június 12 és 16 között, Németországban került megrendezésre az European RoboCup Junior 2024 elnevezésű robotika Európa-bajnokság, melyen a Baptista Szeretetszolgálat robotika tehetségprogramja két rescue kategóriában képviselte Magyarországot.

Megújult két oktatóterem Csádban, megtörtént az átadás

N'Djamena - A Hungary Helps Program és a Baptista Szeretetszolgálat közreműködésével két oktatóterem is megújult Csádban.

Lap tetejére