X

“HITTEL ÉS SZAKÉRTELEMMEL”

Nepálban a segélyszervezet csapata

Szerző: Főadmin Bejegyzés: 2015. augusztus 28., péntek 14:14

 
 
Mint ismeretes, 20125. április 25-én egy 7.8-as erősségű földrengés rázta meg Nepált. A magyar Baptista Szeretetszolgálat azonnal hat fős nemzetközi csapatot küdött ki humanitárius segítségnyújtás céljából. A magyar és amerikai szakemberek Lalitpur zónában, Chaughare településen dolgoztak. A 2600méter magasan lévő hegyi településen háromszáz embernek ment tönkre a háza a földrengés következtében.
A Szeretetszolgálat humanitárius csapata most újra ellátogatott Nepálba, átadva az időközben Magyarországon beérkezett támogatásokat a rászorulóknak. A földrengés túlélői azóta könnyűszerkezetes házakat építettek a korábbi támogatásból, az élet lassan visszatér a korábbi kerékvágásba. Az újjáépítést nehezíti, hogy az elmúlt hónapokban volt a sok csapadékkal járó monszunos időszak, így a hegyi települések többsége nehezen megközelíthető.
 

KAPCSOLÓDÓ HÍREINK

A vajdaságba is eljutott a segítség: maszkot és fertőtlenítőszert vittünk

Bácsalmás - Több ezer egészségügyi maszkot és nagy mennyiségű fertőtlenítőszert szállított november 19-én, pénteken a határmenti Bácsalmásra a Baptista Szeretetszolgálat, segítve a határon túli magyarság járvány elleni védekezését.

A magyarországi segítséggel épített Haiti gyermekotthonnak most együtt segíthetünk!

Port-au-Prince – A Baptista Szeretetszolgálat a Haitit ért 2010-es pusztító földrengés után helyi és nemzetközi partnerségben épített gyermekközpontot, ahol óvoda, iskola, árvaház és szakképzés is segíti a fiatalokat. Most újabb sürgős támogatásra van szükség.

Négyszázezer védőmaszk érkezett Pákozdról a határon túlra

Pákozd – Az egyik szállítmányt a Nagyvárad közelében lévő település Filadelfia Noom Idősek Otthona és más hasonló intézmények hasznosítják majd, hiszen a legfontosabb cél a gondozottak biztonsága. További 200 ezer védőmaszk az elmúlt napokban Böjte Csaba atya alapítványának erdélyi otthonaiba került a Baptista Szeretetszolgálat pákozdi logisztikai központjából.

Lap tetejére