“HITTEL ÉS SZAKÉRTELEMMEL”

Nepálban a segélyszervezet csapata

Szerző: Főadmin Bejegyzés: 2015. augusztus 28., péntek 14:14

 
 
Mint ismeretes, 20125. április 25-én egy 7.8-as erősségű földrengés rázta meg Nepált. A magyar Baptista Szeretetszolgálat azonnal hat fős nemzetközi csapatot küdött ki humanitárius segítségnyújtás céljából. A magyar és amerikai szakemberek Lalitpur zónában, Chaughare településen dolgoztak. A 2600méter magasan lévő hegyi településen háromszáz embernek ment tönkre a háza a földrengés következtében.
A Szeretetszolgálat humanitárius csapata most újra ellátogatott Nepálba, átadva az időközben Magyarországon beérkezett támogatásokat a rászorulóknak. A földrengés túlélői azóta könnyűszerkezetes házakat építettek a korábbi támogatásból, az élet lassan visszatér a korábbi kerékvágásba. Az újjáépítést nehezíti, hogy az elmúlt hónapokban volt a sok csapadékkal járó monszunos időszak, így a hegyi települések többsége nehezen megközelíthető.
 

KAPCSOLÓDÓ HÍREINK

Szakemberképzés és egészségügyi segítségnyújtás Csádban

N'Djamena ¬ Többoldalú együttműködés keretében a Baptista Szeretetszolgálat munkatársai és önkéntesei is részt vettek az elmúlt hetekben Csádban lezajlott orvos-humanitárius misszióban.

Finn segélyszolgálati vezetővel a határon, úton Kárpátaljára

Beregsurány - Az ukrajnai háborúval kapcsolatos kárpátaljai tevékenységét részben a finn Fida segélyszervezettel való együttműködésben hajtja végre a Baptista Szeretetszolgálat.

Libanoni és szíriai gazdákat segít a Hungary Helps Programon keresztül a Baptista Szeretetszolgálat

Bejrút – 2023. július 29-én ünnepélyes keretek között átadtuk a magyar innovációval készült Gyökéritatót a szír és a libanoni gazdák részére. Az ünnepélyes eseményen hazánk libanoni nagykövetségét Fodor Zoltán kereskedelmi attassé, a Hungary Helps Ügynökséget Kovács Péter vezérigazgató és munkatársai, a fogadó felet libanoni partnerszervezetünk vezérigazgatója, Nabil Costa, míg a Baptista Szeretetszolgálatot Gál Dávid ügyvezető igazgató és kollégái képviselték.

Lap tetejére