“HITTEL ÉS SZAKÉRTELEMMEL”

Nepálban a segélyszervezet csapata

Szerző: Főadmin Bejegyzés: 2015. augusztus 28., péntek 14:14

 
 
Mint ismeretes, 20125. április 25-én egy 7.8-as erősségű földrengés rázta meg Nepált. A magyar Baptista Szeretetszolgálat azonnal hat fős nemzetközi csapatot küdött ki humanitárius segítségnyújtás céljából. A magyar és amerikai szakemberek Lalitpur zónában, Chaughare településen dolgoztak. A 2600méter magasan lévő hegyi településen háromszáz embernek ment tönkre a háza a földrengés következtében.
A Szeretetszolgálat humanitárius csapata most újra ellátogatott Nepálba, átadva az időközben Magyarországon beérkezett támogatásokat a rászorulóknak. A földrengés túlélői azóta könnyűszerkezetes házakat építettek a korábbi támogatásból, az élet lassan visszatér a korábbi kerékvágásba. Az újjáépítést nehezíti, hogy az elmúlt hónapokban volt a sok csapadékkal járó monszunos időszak, így a hegyi települések többsége nehezen megközelíthető.
 

KAPCSOLÓDÓ HÍREINK

Bizonyítványosztás Csádban, a program egy újabb állomása

Csád - Befejeződtek a Hungary Helps Ügynökség és a Baptista Szeretetszolgálat által szervezett számítógépes és varró tanfolyamok Csádban, a magyarok által felújított tanteremben, a Baba Musztapha Kultúrházban.

Két csapatunk is második lett a robotika Európa-bajnokságon

Németország - Június 12 és 16 között, Németországban került megrendezésre az European RoboCup Junior 2024 elnevezésű robotika Európa-bajnokság, melyen a Baptista Szeretetszolgálat robotika tehetségprogramja két rescue kategóriában képviselte Magyarországot.

Megújult két oktatóterem Csádban, megtörtént az átadás

N'Djamena - A Hungary Helps Program és a Baptista Szeretetszolgálat közreműködésével két oktatóterem is megújult Csádban.

Lap tetejére