“HITTEL ÉS SZAKÉRTELEMMEL”

Nemzetközi konferencia Padovában

Szerző: Főadmin Bejegyzés: 2015. február 16., hétfő 16:36

A konferencia célja, hogy közös platformon egyeztessenek a gyermekbűncselekmények, a csicskáztatás, és szervezett koldultatás áldozatainak határokon átnyúló segítéséről. Munkatársunk a magyarországi helyzet feltárása mellett, szakmai segítséget is adott a konferencia résztvevőinek, akik a helyi olasz partnerek mellett számos európai országból érkeztek. 

 

 

A Baptista Szeretetszolgálat elkötelezett az emberkereskedelem elleni harcban. Napjainkban is több védett-házat, és reintegrációs otthont tartunk fent, ahol az emberkereskedelem áldozatai biztonságban, és szakemberek segítségével gyógyulhatnak, és rehabilitálódhatnak. Ezek mellett aktívan részt veszünk az iskolákban a megelőző programokkal, tanácsadással, és igyekszünk felhívni a diákok figyelmét az emberkereskedelem veszélyeire. Munkatársaink együttműködésben a Magyar Rendőrséggel, a  Belügyminisztériummal, és más civilszervezetekkel azon dolgoznak, hogy a hét minden napján, és a nap minden órájában segítségére legyenek az áldozatoknak. 

 

KAPCSOLÓDÓ HÍREINK

Bizonyítványosztás Csádban, a program egy újabb állomása

Csád - Befejeződtek a Hungary Helps Ügynökség és a Baptista Szeretetszolgálat által szervezett számítógépes és varró tanfolyamok Csádban, a magyarok által felújított tanteremben, a Baba Musztapha Kultúrházban.

Két csapatunk is második lett a robotika Európa-bajnokságon

Németország - Június 12 és 16 között, Németországban került megrendezésre az European RoboCup Junior 2024 elnevezésű robotika Európa-bajnokság, melyen a Baptista Szeretetszolgálat robotika tehetségprogramja két rescue kategóriában képviselte Magyarországot.

Megújult két oktatóterem Csádban, megtörtént az átadás

N'Djamena - A Hungary Helps Program és a Baptista Szeretetszolgálat közreműködésével két oktatóterem is megújult Csádban.

Lap tetejére