“HITTEL ÉS SZAKÉRTELEMMEL”

Nemzetközi konferencia kezdődött a keresztényüldözésekről

Szerző: Főadmin Bejegyzés: 2017. május 11., csütörtök 10:14

 

Washington - A konferenciára mintegy 130 országból érkeztek politikusok, egyházi méltóságok, keresztényüldözések áldozatai vagy a hozzátartozóik. Magyarországról a baptista gyülekezetek vezetőit hívták meg, a konferencián részt vesz Szenczy Sándor, a Baptista Szeretetszolgálat irányítója is.

 

A négynapos konferencia főszervezője a Billy Graham Evangéliumi Keresztény Szövetség. A helyi idő szerint szerda este tartott ünnepélyes megnyitón a köszöntő beszédet Billy Graham lelkipásztor fia, Franklin Graham mondta. Hangsúlyozta: ma a világban nem egyetlen országra vagy térségre korlátozódik a keresztények üldözése, hanem a Közel-Kelettől Afrikáig sok helyütt és sokakat kínoznak vagy gyilkolnak meg csak azért, mert vállalják kereszténységüket. Franklin Graham szudáni, líbiai, szíriai példákat sorolt, és leszögezte: az Iszlám Állam nevű terrorszervezet és a politikai iszlám térhódításával a korábbinál több és erőszakosabb fenyegetés éri a keresztényeket. Megemlítette az iraki jazidik, az egyiptomi koptok és a szudáni keresztények tömeges legyilkolását, templomaik felégetését. A jelenlévők felállva tapsolták meg a Líbiában lefejezett 21 kereszténynek a hozzátartozóit, akiket meghívtak a washingtoni rendezvényre.

 

A nagyszabású nemzetközi eszmecsere célja, hogy hallassa az elnyomottak és az elhallgatottak hangját, s még erőteljesebben felhívja a közvélemény figyelmét a terjedő és egyre erőszakosabb keresztényellenességre. Ennek jegyében vesz részt és beszédet mond a konferencián például Ilarion metropolita Oroszországból, Donald Wuerl, Washington érseke és Michael Naszír-Ali püspök az Egyesült Királyságból. Érkeztek vendégek Horvátországból, Libanonból, Örményországból, Egyiptomból és Indiából is.

 

Csütörtökön beszédet mond Mike Pence, az Egyesült Államok alelnöke, aki közismerten mélyen vallásos, az evangéliumi keresztények mintegy ötvenmilliós amerikai közösségéhez tartozik.

 

forrás: MTI

 


KAPCSOLÓDÓ HÍREINK

Szakemberképzés és egészségügyi segítségnyújtás Csádban

N'Djamena ¬ Többoldalú együttműködés keretében a Baptista Szeretetszolgálat munkatársai és önkéntesei is részt vettek az elmúlt hetekben Csádban lezajlott orvos-humanitárius misszióban.

Finn segélyszolgálati vezetővel a határon, úton Kárpátaljára

Beregsurány - Az ukrajnai háborúval kapcsolatos kárpátaljai tevékenységét részben a finn Fida segélyszervezettel való együttműködésben hajtja végre a Baptista Szeretetszolgálat.

Libanoni és szíriai gazdákat segít a Hungary Helps Programon keresztül a Baptista Szeretetszolgálat

Bejrút – 2023. július 29-én ünnepélyes keretek között átadtuk a magyar innovációval készült Gyökéritatót a szír és a libanoni gazdák részére. Az ünnepélyes eseményen hazánk libanoni nagykövetségét Fodor Zoltán kereskedelmi attassé, a Hungary Helps Ügynökséget Kovács Péter vezérigazgató és munkatársai, a fogadó felet libanoni partnerszervezetünk vezérigazgatója, Nabil Costa, míg a Baptista Szeretetszolgálatot Gál Dávid ügyvezető igazgató és kollégái képviselték.

Lap tetejére