“HITTEL ÉS SZAKÉRTELEMMEL”

Munkatársunk, Kiss Eszter a horvát sajtóban

Szerző: Főadmin Bejegyzés: 2015. november 10., kedd 12:33

 

 

A horvátországi lap összeállításának fényképén a 22 éves egyetemi hallgató, a Baptista Szeretetszolgálat önkéntese, Kiss Eszter egy 3,5 éves szíriai kislánnyal a karjában látható. Vele együtt megszólalt az írásban és elmondta véleményét egy 21 éves dárdai egyetemista, a Horváth Vöröskereszt önkéntese, egy 30 éves olajipari mérnök, szintén a Horvát Vöröskereszt önkéntese, egy 50 éves orvos önkéntes és egy 37 éves természetgyógyász önkéntes segélymunkás. Eszter felidézte az újságírónak azokat a budapesti napokat, amikor a Nyugati Tranzit Zónában dolgozott abban az időben, amikor a menekültek még tömegesen érkeztek a magyar fővárosba. Amikor Opatovacba jött, barátai, a Baptista Szeretetszolgálat munkatársai már a helyszínen tartózkodtak: Esztert meglepte a szervezettség és az odaadás. Arról is beszélt, mennyire jó volt látnia, amint a horvát rendőrök együtt fociztak a menekültek gyerekeivel, s boldog volt, hogy mindennek szemtanúja, a segítségnyújtásnak résztvevője lehetett.

Az opatovaci menekülttábort azóta bezárták a horvát hatóságok, a Baptista Szeretetszolgálat munkatársai és a hozzájuk csatlakozó amerikai keresztény önkéntesek ma már a horvát-bosnyák határon, Slavonski Brodban dolgoznak, ahová rendszeresen megérkezik a magyar segélyszervezet élelmiszerből, ruhaneműből és higiéniai eszközökből álló szállítmánya. Slavonski Brodba számos magyar segélymunkást regisztráltak, a jelenlét várhatóan a téli hónapokban is folyamatos lesz. 

KAPCSOLÓDÓ HÍREINK

Szakemberképzés és egészségügyi segítségnyújtás Csádban

N'Djamena ¬ Többoldalú együttműködés keretében a Baptista Szeretetszolgálat munkatársai és önkéntesei is részt vettek az elmúlt hetekben Csádban lezajlott orvos-humanitárius misszióban.

Finn segélyszolgálati vezetővel a határon, úton Kárpátaljára

Beregsurány - Az ukrajnai háborúval kapcsolatos kárpátaljai tevékenységét részben a finn Fida segélyszervezettel való együttműködésben hajtja végre a Baptista Szeretetszolgálat.

Libanoni és szíriai gazdákat segít a Hungary Helps Programon keresztül a Baptista Szeretetszolgálat

Bejrút – 2023. július 29-én ünnepélyes keretek között átadtuk a magyar innovációval készült Gyökéritatót a szír és a libanoni gazdák részére. Az ünnepélyes eseményen hazánk libanoni nagykövetségét Fodor Zoltán kereskedelmi attassé, a Hungary Helps Ügynökséget Kovács Péter vezérigazgató és munkatársai, a fogadó felet libanoni partnerszervezetünk vezérigazgatója, Nabil Costa, míg a Baptista Szeretetszolgálatot Gál Dávid ügyvezető igazgató és kollégái képviselték.

Lap tetejére