“HITTEL ÉS SZAKÉRTELEMMEL”

Missziót előkészítő helyzetfelmérés Irakban

Szerző: Főadmin Bejegyzés: 2016. november 10., csütörtök 04:19

 

 

Horváth Sándor biztonsági tanácsadó és programkoordinátor elmondta: a látogatás része volt egy missziót előkészítő programnak, amelynek során tájékozódtak a biztonsági és humanitárius helyzetről, mielőtt segélymunkásokat, orvosokat küldenének a térségbe. Fontos, hogy csak olyan tevékenységet támogassanak, amelyre valóban szükség van, erről pedig leginkább csak a helyszínen lehet tapasztalatokat gyűjteni. A moszuli offenzíva kezdete óta egyre több civil és katona sérült meg a térségben, akiknek a megfelelő idejű ellátása sokszor kérdéses. A Baptista Szeretetszolgálat felajánlott egy felszerelt mentőautót, 500 személyi elsősegélycsomagot és egyéb egészségügyi eszközt, valamint orvosi segítséget is. Szenczy Anna a humanitárius segélyezéssel kapcsolatosan többek között elmondta, egyértelművé vált, hogy a jelenlegi humanitárius helyzet megoldásához a magyarok segítsége is nélkülözhetetlen. Az ENSZ menekültügyi főbiztosának hivatala megállapította, a moszuli offenzíva kezdete óta csaknem háromezer családnak kellett elhagynia az otthonát, hogy máshol találjon menedéket. Ez a szám a közeljövőben radikálisan növekedhet, és e családoknak az ellátásához való hozzájárulás, illetve a még több orvosi segítség nélkülözhetetlen lesz.


KAPCSOLÓDÓ HÍREINK

Bizonyítványosztás Csádban, a program egy újabb állomása

Csád - Befejeződtek a Hungary Helps Ügynökség és a Baptista Szeretetszolgálat által szervezett számítógépes és varró tanfolyamok Csádban, a magyarok által felújított tanteremben, a Baba Musztapha Kultúrházban.

Két csapatunk is második lett a robotika Európa-bajnokságon

Németország - Június 12 és 16 között, Németországban került megrendezésre az European RoboCup Junior 2024 elnevezésű robotika Európa-bajnokság, melyen a Baptista Szeretetszolgálat robotika tehetségprogramja két rescue kategóriában képviselte Magyarországot.

Megújult két oktatóterem Csádban, megtörtént az átadás

N'Djamena - A Hungary Helps Program és a Baptista Szeretetszolgálat közreműködésével két oktatóterem is megújult Csádban.

Lap tetejére