“HITTEL ÉS SZAKÉRTELEMMEL”

Meleg ruha és anyagi segítség a határokon túlra is

Szerző: Főadmin Bejegyzés: 2017. január 11., szerda 13:17

 

A romániai Székelyhíd több ezres roma közössége olyan körülmények között él, hogy nem ritkán nyolcan, tízen zsúfolódnak össze és húzódnak meg néhány négyzetméteren. A Baptista Szeretetszolgálat, valamint holland és amerikai önkéntesei már a múltban több alkalommal is nyújtottak ott komoly és hathatós segítséget. Legutóbb január 10-én, kedden a segélyszervezet szállítmánya több mázsa meleg ruhát és 300 ezer forint értékben anyagi segítséget vitt el a településre. A pénzből a helyi keresztény gyülekezet koordinálásával részben a nagyon rossz állapotban lévő tetőket javítják meg, fóliázzák be a beázás ellen: az előrejelzések ónos esőt jósolnak. A helyi imaház nyitva áll a nélkülözők előtt.

A Baptista Szeretetszolgálat egy-egy millió forintos gyorssegélyt küld Kárpátaljára, Munkács környéki településekre és a Vajdaságba, Újvidék környéki hátrányos helyzetű településekre is kifejezetten a téli krízis kezelése érdekében. Az elmúlt évek tapasztalatai alapján ez a megelőző segítség akár életmentő lehet.   

 

KAPCSOLÓDÓ HÍREINK

Szakemberképzés és egészségügyi segítségnyújtás Csádban

N'Djamena ¬ Többoldalú együttműködés keretében a Baptista Szeretetszolgálat munkatársai és önkéntesei is részt vettek az elmúlt hetekben Csádban lezajlott orvos-humanitárius misszióban.

Finn segélyszolgálati vezetővel a határon, úton Kárpátaljára

Beregsurány - Az ukrajnai háborúval kapcsolatos kárpátaljai tevékenységét részben a finn Fida segélyszervezettel való együttműködésben hajtja végre a Baptista Szeretetszolgálat.

Libanoni és szíriai gazdákat segít a Hungary Helps Programon keresztül a Baptista Szeretetszolgálat

Bejrút – 2023. július 29-én ünnepélyes keretek között átadtuk a magyar innovációval készült Gyökéritatót a szír és a libanoni gazdák részére. Az ünnepélyes eseményen hazánk libanoni nagykövetségét Fodor Zoltán kereskedelmi attassé, a Hungary Helps Ügynökséget Kovács Péter vezérigazgató és munkatársai, a fogadó felet libanoni partnerszervezetünk vezérigazgatója, Nabil Costa, míg a Baptista Szeretetszolgálatot Gál Dávid ügyvezető igazgató és kollégái képviselték.

Lap tetejére