“HITTEL ÉS SZAKÉRTELEMMEL”

Magyar-amerikai roma misszió: a hetedik szemeszter után

Szerző: Főadmin Bejegyzés: 2015. február 05., csütörtök 14:33

Fellegi Kató programvezető felidézte: Kárpátalján kezdődött a munka még 2008-ban, és az új gyülekezetek születésével párhuzamosan azóta is rendszeresen érkeznek az amerikai csoportok, hogy segítsenek a bibliaiskola megszervezésében, a teológiai tudás bővítésében. Az első idők elképzelései szerint csak kárpátaljai romák részére szervezték volna a képzéseket, az iskolát, ezt azonban idővel nem tartották elegendőnek. A magyarországi programban így ma már részt vesz tíz kárpátaljai, tíz partiumi és tíz kelet-magyarországi roma gyülekezeti vezető, lelkipásztor: ezzel alakult ki a diákok csoportja.  Az első szemináriumot 2013-ban szervezték meg, a résztvevők évente háromszor találkoznak és három éven át tart a képzés, a pásztorok annak zárásával kapnak diplomát. 

A szemináriumok egy hete alatt általában két  tantárggyal foglalkoznak. Úgy van felépítve a tanterv, hogy három év után mindennapi tevékenységükben könnyebben boldoguljanak, a felmerülő kérdésekre helyes választ adjanak és biztos tudás birtokában erősödjenek meg a roma pásztorok, gyülekezeti vezetők abban a hitükben, hogy tetteiken ott van Isten áldása. Három kultúra ötvöződik a misszióban:  a magyar, a roma és az amerikai. Fellegi Kató hangsúlyozta, hogy a nagy közös "alap", amire építenek, az a hitük és az Isten. Bár a résztvevők különbözőek, mindannyian Isten fiai, akiket az Úr egyformán szeret és számukra ugyanúgy feladatot ad: márpedig a legnagyobb feladat, hogy hirdessék az Ő Igéjét és tegyék tanítványává az embereket Kárpátalján, a Partiumban és  a kelet-magyarországi, elsősorban romák lakta településeken. 

KAPCSOLÓDÓ HÍREINK

Szakemberképzés és egészségügyi segítségnyújtás Csádban

N'Djamena ¬ Többoldalú együttműködés keretében a Baptista Szeretetszolgálat munkatársai és önkéntesei is részt vettek az elmúlt hetekben Csádban lezajlott orvos-humanitárius misszióban.

Finn segélyszolgálati vezetővel a határon, úton Kárpátaljára

Beregsurány - Az ukrajnai háborúval kapcsolatos kárpátaljai tevékenységét részben a finn Fida segélyszervezettel való együttműködésben hajtja végre a Baptista Szeretetszolgálat.

Libanoni és szíriai gazdákat segít a Hungary Helps Programon keresztül a Baptista Szeretetszolgálat

Bejrút – 2023. július 29-én ünnepélyes keretek között átadtuk a magyar innovációval készült Gyökéritatót a szír és a libanoni gazdák részére. Az ünnepélyes eseményen hazánk libanoni nagykövetségét Fodor Zoltán kereskedelmi attassé, a Hungary Helps Ügynökséget Kovács Péter vezérigazgató és munkatársai, a fogadó felet libanoni partnerszervezetünk vezérigazgatója, Nabil Costa, míg a Baptista Szeretetszolgálatot Gál Dávid ügyvezető igazgató és kollégái képviselték.

Lap tetejére