“HITTEL ÉS SZAKÉRTELEMMEL”

Két Terbe a válogatottban!

Szerző: Főadmin Bejegyzés: 2017. október 03., kedd 10:37

 

Balatonszárszó, Fuengirola – Szeptember közepén a Baptista Szeretetszolgálat sakkozói, a Terbe-ikrek két külön válogatottban is szerepeltek: Juliannát meghívták a felnőtt női válogatottba, míg Zsuzsanna az Egyetemisták Európa Bajnokságán képviselte hazánkat. 

Idén Magyarországot érte az a megtiszteltetés, hogy megrendezze az 1976 óta tartó Mitropa Kupa sakkversenyt. A nők harmadjára állhattak a dobogó legfelső fokára, míg a férfiak negyedik helyen zártak.

A közép-európai kupa, ahol 10 ország válogatottjai méretették meg magukat, szeptember 16-tól 25-ig tartott Balatonszárszón. A tavalyi évhez képest annyi változás történt, hogy a női csoportban a táblák számát felemelték 2-ről 4-re. Papp Gábor, a női válogatott szövetségi kapitánya, a „régi motorosoknak” számító Lázárné Vajda Szidónia és Gara Tícia mellé három fiatal tehetséget hívott meg a fejlődésük érdekében: a csapatot Terbe Julianna, Havanecz Bianka és Kovács Judit egészítette ki. A verseny felénél úgy tűnt, hogy az addig 100 százalékot teljesítő francia csapatot már nem lehet megállítani, azonban a magyar hölgyek remek hajrával könyörtelenül átvették a vezetést és nem adtak több lehetőséget ellenfeleiknek.

Terbe Julianna, a Baptista Szeretetszolgálat játékosa először volt felnőtt válogatott. Juli a gyengébb kezdés után stabilan hozta a pontokat (olykor a második táblán!), ezzel teljesítette az elvárást, 8/5 ponttal végzett. Juli elmondása szerint hasznos szakmai és pszichológiai tapasztalatokkal gazdagodott. A csapat igazán összetartó volt, a kapitány pedig a nehéz helyzeteket is higgadtan és profin kezelte. Reméljük, hogy legközelebb is szurkolhatunk Julinak és a válogatottnak! Gratulálunk az első helyezéshez!

A napokban ért véget a spanyolországi Fuengirola városában megrendezett Európai Egyetemi Bridzs- és Sakkbajnokság. Mindössze második éve rendezik meg ezt a bajnokságot, de már így is rangos, feltörekvő versenysorozatról beszélhetünk. Összesen 15 ország és 25 egyetem mérte össze tudását. A Testnevelési Egyetemet képviselve Terbe Zsuzsanna és Varga Klára ült asztalhoz.

A lányok a sakk csapatverseny rapid kategóriájában harmadik helyen végeztek az oroszok és a szerbek mögött. Zsuzsi a második táblán játszott, ahol kiemelkedő eredményével tábladíjat szerzett.

 


KAPCSOLÓDÓ HÍREINK

Bizonyítványosztás Csádban, a program egy újabb állomása

Csád - Befejeződtek a Hungary Helps Ügynökség és a Baptista Szeretetszolgálat által szervezett számítógépes és varró tanfolyamok Csádban, a magyarok által felújított tanteremben, a Baba Musztapha Kultúrházban.

Két csapatunk is második lett a robotika Európa-bajnokságon

Németország - Június 12 és 16 között, Németországban került megrendezésre az European RoboCup Junior 2024 elnevezésű robotika Európa-bajnokság, melyen a Baptista Szeretetszolgálat robotika tehetségprogramja két rescue kategóriában képviselte Magyarországot.

Megújult két oktatóterem Csádban, megtörtént az átadás

N'Djamena - A Hungary Helps Program és a Baptista Szeretetszolgálat közreműködésével két oktatóterem is megújult Csádban.

Lap tetejére