“HITTEL ÉS SZAKÉRTELEMMEL”

Kárpátalja: folytatódik a „Fogadj örökbe!”program

Szerző: Főadmin Bejegyzés: 2017. március 28., kedd 17:17

 

Ungvár – Rászorult gyermekeket támogat egy iskolai programon keresztül a Baptista Szeretetszolgálat. Első lépésben az étkezés minőségén javít a segélyszervezet.


Ungvár magyarsága örömteli eseményt ünnepelhetett 2004-ben, amikor hatvanévnyi kényszerszünet után megnyithatta kapuit a helyi magyar gimnázium, melynek elődjét még 1613-ban, Homonnán alapította meg Drugeth György, annak az eredetileg olasz nemesi családnak a sarja, amelyik több nádorispánt adott Magyarországnak. Azóta számos sikert ért el az intézmény, ahol messze nem ideális feltételek közepette folyhat az újraindulás óta az oktatói-nevelői munka. Helyzetük – ami nagyrészt egyenes következménye az Ukrajnában (ezen belül pedig Ungváron) uralkodó gazdasági állapotoknak – a legnagyobb jóindulattal sem nevezhető irigylésre méltónak.

A Baptista Szeretetszolgálat 2001-ben kezdte meg „Fogadj örökbe!” elnevezésű jelképes örökbefogadási programját. Azóta a világ tizenhat országában több mint négyezer kisgyermeken segített jelképes szülői gondoskodással, kézzelfogható pénzbeli támogatással a segélyszervezet.

A program munkatársai március 23-án, csütörtökön Ukrajnában, a kárpátaljai Ungvári Magyar Tannyelvű Drugeth Gimnáziumban jártak, ahol anyagi segítséget adtak át Kovács Péter igazgatónak.  A mintegy negyedmillió forint első részlete annak a segítségnek, amellyel az iskola étkeztetésének minőségén javítanak: ez lényegében a 160 diákot ellátó konyha több lépcsőben való felújítását jelenti. Az intézményben negyven rászorult tanuló támogatását kezdte meg ilyen módon a Baptista Szeretetszolgálat: ők többségükben árvák, félárvák, munkanélküli vagy egyedülálló szülők gyermekei. 

A segélyszervezet kéri, hogy aki csatlakozni kíván a programhoz, jelezze támogatási szándékát a fogadjorokbe.baptistasegely.hu/orokbefogadas-2/ linken, vagy hívja a Fogadj örökbe! infotelefonját, a 06 1 466 5978-as számot!

 


KAPCSOLÓDÓ HÍREINK

Szakemberképzés és egészségügyi segítségnyújtás Csádban

N'Djamena ¬ Többoldalú együttműködés keretében a Baptista Szeretetszolgálat munkatársai és önkéntesei is részt vettek az elmúlt hetekben Csádban lezajlott orvos-humanitárius misszióban.

Finn segélyszolgálati vezetővel a határon, úton Kárpátaljára

Beregsurány - Az ukrajnai háborúval kapcsolatos kárpátaljai tevékenységét részben a finn Fida segélyszervezettel való együttműködésben hajtja végre a Baptista Szeretetszolgálat.

Libanoni és szíriai gazdákat segít a Hungary Helps Programon keresztül a Baptista Szeretetszolgálat

Bejrút – 2023. július 29-én ünnepélyes keretek között átadtuk a magyar innovációval készült Gyökéritatót a szír és a libanoni gazdák részére. Az ünnepélyes eseményen hazánk libanoni nagykövetségét Fodor Zoltán kereskedelmi attassé, a Hungary Helps Ügynökséget Kovács Péter vezérigazgató és munkatársai, a fogadó felet libanoni partnerszervezetünk vezérigazgatója, Nabil Costa, míg a Baptista Szeretetszolgálatot Gál Dávid ügyvezető igazgató és kollégái képviselték.

Lap tetejére