X

“HITTEL ÉS SZAKÉRTELEMMEL”

Hollandia: külföldön élő magyarok is örömmel adományoztak

Szerző: Főadmin Bejegyzés: 2020. december 15., kedd 20:12

 

December 15-én, kedden a hollandiai Dreumelből érkezett egy 816 cipősdobozt tartalmazó szállítmány a Baptista Szeretetszolgálat pákozdi logisztikai központjához.


– Hollandiában élő magyar partnerünktől hallottam a Cipősdoboz Akcióról, arról, hogy segítséget szeretnének kérni – mondta Baliga János, a Gero Car Business Kft., egy nemzetközi személyszállítással foglalkozó cég munkatársa. – Volt szabad kapacitásunk, a tulajdonost sem kellett unszolni, így már csak a szállítás részleteit kellett egyeztetnem. – Ez az év mindenkinek nehéz volt, ennek nagyon sokan érezték a súlyát. Nem volt kérdés, hogy segítenünk kellett: szívből örülök annak, hogy hozzá tudtunk járulni ehhez a csodához.

A Hollandia Magyarok Szervezete három éve csatlakozott a Cipősdoboz Akcióhoz.

– Tíz éve a közösségi oldalon szerveződtünk, ahol mára közel 40 ezer követőnk van – mutatta be az igencsak népes csapatot Balogh Gábor. – Sikerült összefognunk a hollandiai magyarokat azzal, hogy elsősorban rendezvényeket szervezünk, ismert közéleti embereket hívunk meg, és segítjük egymást a külhoni élet mindennapi problémáinak megoldásában. Természetesen fontos, hogy részt vegyünk jótékonysági programokban is.

A hollandiai magyarok figyelmét Vujity Tvrtko televíziós hívta fel a kezdeményezésre, aki egyik ottani előadása után, mint a Baptista Szeretetszolgálat jószolgálati nagykövete beszélt a Cipősdoboz Akcióról.

– Azonnal eldöntöttük, hogy csatlakozunk! Tavaly 1200 dobozt gyűjtöttünk össze, ez a szám idén 816 lett, de a járvány okozta körülményeket figyelembe véve ez a kisebb eredmény is minden várakozásunkat felülmúlta. Ez hatalmas öröm, boldogok vagyunk, hogy mi lehetünk a külföldön élő magyarok egyik „bárkája”.   

 

A Gero Car Business Kft. 6 éve foglalkozik nemzetközi személyszállítással. Kezdetekben csak Budapestről indult járat Magyarország és Németország között, azonban az évek során szerzett tapasztalatok és utasaik visszajelzésére alapján jelenleg már a cég ténylegesen háztól házig vállalja az utakat Magyarország teljes területéről Ausztria, Németország, Hollandia, Belgium, Szlovákia és Csehország teljes területére. Jelenleg havonta 80 járatuk indul, azaz naponta 2-3 járat oda és vissza is, amit 14 új kisbusszal és több 7, illetve 5 személyes személyautóval végeznek annak érdekében, hogy mindenki igényét ki tudják elégíteni.

Sofőrjeik és fuvarszervezőink a lehető legnagyobb odaadással és szakmailag képzetten végzik  a munkájukat. A megnövekedett csomagszállítási igényeknek folyamodványaként kezdte meg a cég az áruszállítást, szintén minden nap és háztól házig, 3,5 tonnás új teherautókkal végzik a munkát, amivel költöztetéseket is vállalnak az Európai Unióból Magyarország területére és vissza.


KAPCSOLÓDÓ HÍREINK

Nemzetközi vitaverseny döntő volt Brüsszelben

Brüsszel - Hazai fiatalok is részt vettek azon nemzetközi vitaversenyen, melynek fináléját 2021. november 13-án Brüsszelben rendezték meg.

A vajdaságba is eljutott a segítség: maszkot és fertőtlenítőszert vittünk

Bácsalmás - Több ezer egészségügyi maszkot és nagy mennyiségű fertőtlenítőszert szállított november 19-én, pénteken a határmenti Bácsalmásra a Baptista Szeretetszolgálat, segítve a határon túli magyarság járvány elleni védekezését.

A magyarországi segítséggel épített Haiti gyermekotthonnak most együtt segíthetünk!

Port-au-Prince – A Baptista Szeretetszolgálat a Haitit ért 2010-es pusztító földrengés után helyi és nemzetközi partnerségben épített gyermekközpontot, ahol óvoda, iskola, árvaház és szakképzés is segíti a fiatalokat. Most újabb sürgős támogatásra van szükség.

Lap tetejére