X

“HITTEL ÉS SZAKÉRTELEMMEL”

Használják a magyaroktól tanultakat

Szerző: Főadmin Bejegyzés: 2015. szeptember 01., kedd 21:28

 

Tavaly novemberben és idén tavasszal kétszer egy hetes tréninget tartottak a Baptista Szeretetszolgálat munkatársai a burmai (mianmári) civil szervezeteknek Rangúnban. A „Megvédeni a lakosságot és megfelelően válaszolni az emberi és természeti katasztrófák kihívásaira” című képzésen tizennyolc helyi nemzetiség (karen, kachin, chin, naga, lahu, lashi, rohingya és más) tagjai vettek részt, összesen harmincöten. A magyar Külgazdasági és Külügyminisztérium támogatásával végzett tanfolyam ismereteit hamar gyakorlatba kellett ültetni: a július végi, augusztus eleji burmai áradások idején a kurzus részvevői közül tizenöten kapcsolódtak be a mentési munkálatokba, hatékonyan alkalmazva a tanultakat. 

A legújabb természeti katasztrófa során  az ország 14 térségéből csak egyet nem érintenek súlyosan az áradások. Az ENSZ humanitárius ügyekben illetékes szóvivője, Pierre Peron szerint komplett városok és falvak vágódtak el a külvilágtól és váltak megközelíthetetlenné. A vészhelyzet ráadásul most is tart – a meteorológiai előrejelzések szerint egészen a monszun-időszak végéig, szeptember második feléig számítani kell a nagy mennyiségű csapadékra. 

KAPCSOLÓDÓ HÍREINK

A vajdaságba is eljutott a segítség: maszkot és fertőtlenítőszert vittünk

Bácsalmás - Több ezer egészségügyi maszkot és nagy mennyiségű fertőtlenítőszert szállított november 19-én, pénteken a határmenti Bácsalmásra a Baptista Szeretetszolgálat, segítve a határon túli magyarság járvány elleni védekezését.

A magyarországi segítséggel épített Haiti gyermekotthonnak most együtt segíthetünk!

Port-au-Prince – A Baptista Szeretetszolgálat a Haitit ért 2010-es pusztító földrengés után helyi és nemzetközi partnerségben épített gyermekközpontot, ahol óvoda, iskola, árvaház és szakképzés is segíti a fiatalokat. Most újabb sürgős támogatásra van szükség.

Négyszázezer védőmaszk érkezett Pákozdról a határon túlra

Pákozd – Az egyik szállítmányt a Nagyvárad közelében lévő település Filadelfia Noom Idősek Otthona és más hasonló intézmények hasznosítják majd, hiszen a legfontosabb cél a gondozottak biztonsága. További 200 ezer védőmaszk az elmúlt napokban Böjte Csaba atya alapítványának erdélyi otthonaiba került a Baptista Szeretetszolgálat pákozdi logisztikai központjából.

Lap tetejére