“HITTEL ÉS SZAKÉRTELEMMEL”

Használják a magyaroktól tanultakat

Szerző: Főadmin Bejegyzés: 2015. szeptember 01., kedd 21:28

 

Tavaly novemberben és idén tavasszal kétszer egy hetes tréninget tartottak a Baptista Szeretetszolgálat munkatársai a burmai (mianmári) civil szervezeteknek Rangúnban. A „Megvédeni a lakosságot és megfelelően válaszolni az emberi és természeti katasztrófák kihívásaira” című képzésen tizennyolc helyi nemzetiség (karen, kachin, chin, naga, lahu, lashi, rohingya és más) tagjai vettek részt, összesen harmincöten. A magyar Külgazdasági és Külügyminisztérium támogatásával végzett tanfolyam ismereteit hamar gyakorlatba kellett ültetni: a július végi, augusztus eleji burmai áradások idején a kurzus részvevői közül tizenöten kapcsolódtak be a mentési munkálatokba, hatékonyan alkalmazva a tanultakat. 

A legújabb természeti katasztrófa során  az ország 14 térségéből csak egyet nem érintenek súlyosan az áradások. Az ENSZ humanitárius ügyekben illetékes szóvivője, Pierre Peron szerint komplett városok és falvak vágódtak el a külvilágtól és váltak megközelíthetetlenné. A vészhelyzet ráadásul most is tart – a meteorológiai előrejelzések szerint egészen a monszun-időszak végéig, szeptember második feléig számítani kell a nagy mennyiségű csapadékra. 

KAPCSOLÓDÓ HÍREINK

Szakemberképzés és egészségügyi segítségnyújtás Csádban

N'Djamena ¬ Többoldalú együttműködés keretében a Baptista Szeretetszolgálat munkatársai és önkéntesei is részt vettek az elmúlt hetekben Csádban lezajlott orvos-humanitárius misszióban.

Finn segélyszolgálati vezetővel a határon, úton Kárpátaljára

Beregsurány - Az ukrajnai háborúval kapcsolatos kárpátaljai tevékenységét részben a finn Fida segélyszervezettel való együttműködésben hajtja végre a Baptista Szeretetszolgálat.

Libanoni és szíriai gazdákat segít a Hungary Helps Programon keresztül a Baptista Szeretetszolgálat

Bejrút – 2023. július 29-én ünnepélyes keretek között átadtuk a magyar innovációval készült Gyökéritatót a szír és a libanoni gazdák részére. Az ünnepélyes eseményen hazánk libanoni nagykövetségét Fodor Zoltán kereskedelmi attassé, a Hungary Helps Ügynökséget Kovács Péter vezérigazgató és munkatársai, a fogadó felet libanoni partnerszervezetünk vezérigazgatója, Nabil Costa, míg a Baptista Szeretetszolgálatot Gál Dávid ügyvezető igazgató és kollégái képviselték.

Lap tetejére