“HITTEL ÉS SZAKÉRTELEMMEL”

Harmincnégy autóbusz egyetlen éjszaka

Szerző: Főadmin Bejegyzés: 2015. október 15., csütörtök 12:14

 

 

A Baptista Szeretetszolgálat horvát akkreditációval rendelkező munkatársai beszámoltak róla:  legutóbb este 10 órától reggel 6 óráig tevékenykedtek a sárral borított opatovaci táborban, hideg és meleg italt, élelmiszert és meleg ruhát, takarót osztottak. A segélyszervezet által kiosztott élelmiszercsomagok száma ezres nagyságrendű. Egyetlen éjszaka 34 autóbusz érkezett, járművenként mintegy félszáz migránssal. A tábort (ahol több más mellett fűtött sátrak, egészségügyi konténerek, raktárak vannak) a Horvát Vöröskereszt és az ottani Belügyminisztérium irányítja. A magyar segélymunkásokhoz Észak-Karolinából, ottani baptista gyülekezetekből négy amerikai önkéntes is csatlakozott.    

KAPCSOLÓDÓ HÍREINK

Bizonyítványosztás Csádban, a program egy újabb állomása

Csád - Befejeződtek a Hungary Helps Ügynökség és a Baptista Szeretetszolgálat által szervezett számítógépes és varró tanfolyamok Csádban, a magyarok által felújított tanteremben, a Baba Musztapha Kultúrházban.

Két csapatunk is második lett a robotika Európa-bajnokságon

Németország - Június 12 és 16 között, Németországban került megrendezésre az European RoboCup Junior 2024 elnevezésű robotika Európa-bajnokság, melyen a Baptista Szeretetszolgálat robotika tehetségprogramja két rescue kategóriában képviselte Magyarországot.

Megújult két oktatóterem Csádban, megtörtént az átadás

N'Djamena - A Hungary Helps Program és a Baptista Szeretetszolgálat közreműködésével két oktatóterem is megújult Csádban.

Lap tetejére