“HITTEL ÉS SZAKÉRTELEMMEL”

Harmincnégy autóbusz egyetlen éjszaka

Szerző: Főadmin Bejegyzés: 2015. október 15., csütörtök 12:14

 

 

A Baptista Szeretetszolgálat horvát akkreditációval rendelkező munkatársai beszámoltak róla:  legutóbb este 10 órától reggel 6 óráig tevékenykedtek a sárral borított opatovaci táborban, hideg és meleg italt, élelmiszert és meleg ruhát, takarót osztottak. A segélyszervezet által kiosztott élelmiszercsomagok száma ezres nagyságrendű. Egyetlen éjszaka 34 autóbusz érkezett, járművenként mintegy félszáz migránssal. A tábort (ahol több más mellett fűtött sátrak, egészségügyi konténerek, raktárak vannak) a Horvát Vöröskereszt és az ottani Belügyminisztérium irányítja. A magyar segélymunkásokhoz Észak-Karolinából, ottani baptista gyülekezetekből négy amerikai önkéntes is csatlakozott.    

KAPCSOLÓDÓ HÍREINK

Szakemberképzés és egészségügyi segítségnyújtás Csádban

N'Djamena ¬ Többoldalú együttműködés keretében a Baptista Szeretetszolgálat munkatársai és önkéntesei is részt vettek az elmúlt hetekben Csádban lezajlott orvos-humanitárius misszióban.

Finn segélyszolgálati vezetővel a határon, úton Kárpátaljára

Beregsurány - Az ukrajnai háborúval kapcsolatos kárpátaljai tevékenységét részben a finn Fida segélyszervezettel való együttműködésben hajtja végre a Baptista Szeretetszolgálat.

Libanoni és szíriai gazdákat segít a Hungary Helps Programon keresztül a Baptista Szeretetszolgálat

Bejrút – 2023. július 29-én ünnepélyes keretek között átadtuk a magyar innovációval készült Gyökéritatót a szír és a libanoni gazdák részére. Az ünnepélyes eseményen hazánk libanoni nagykövetségét Fodor Zoltán kereskedelmi attassé, a Hungary Helps Ügynökséget Kovács Péter vezérigazgató és munkatársai, a fogadó felet libanoni partnerszervezetünk vezérigazgatója, Nabil Costa, míg a Baptista Szeretetszolgálatot Gál Dávid ügyvezető igazgató és kollégái képviselték.

Lap tetejére