“HITTEL ÉS SZAKÉRTELEMMEL”

Gyász, együttérzés és imádság - a francia baptisták üzenete

Szerző: Főadmin Bejegyzés: 2015. november 14., szombat 19:53

 

„Hazánk ismét megtapasztalta a terrorizmus sötétségét. Franciaországban, ahol már elrendelték a rendkívüli állapotot, felébredt a fájdalom, a bánat és a gyász”, üzenték a világnak a franciaországi baptisták a párizsi terrorcselekmények után. Lélekben hozzájuk csatlakoztak imáikkal a magyarországi baptisták is. Az üzenet így folytatódik:  „A Biblia arra int bennünket, hogy az ima lábnyom az igazság, a szeretet, az elkötelezettség útján. Könyörögni kell Istenhez, imádkozni az áldozatokért és családtagjaikért, azokért, akik ezekben a nehéz időkben irányítják azt a munkát, amely megvédi otthonainkat. Akkor lehet nyugodt életünk, ha hűek maradunk Istenhez és Ő vezet minket cselekedeteinkben. A mi megtartó Istenünk azt akarja, hogy mindenki üdvözüljön és megismerjük az igazságot.”

A franciaországi baptisták megköszönték az együttérzést és a szolidaritást magyar testvéreiknek és arra kérték őket, imádkozzanak velük az áldozatokért és családtagjaikért, a francia politikai vezetőkért, az orvosokért, akik a sérültekért küzdenek, a fegyveres erők tagjaiért, akik Franciaország védelmére esküdtek fel, imádkozzanak a lelkészekét, akik az evangéliumot hirdetik a hadsereg tagjai között, a repülőtereket, a kórházakban és a börtönökben, imádkozzanak azért, hogy Isten megvédjen minden gonosztól.     

„A jóság erősebb, mint a gonosz, a szeretet erősebb, mint a gyűlölet, a fény erősebb, mint a sötétség, az élet erősebb a halálnál, a győzelem a miénk az által, aki szeret minket”. (Desmond Tutu)

 

KAPCSOLÓDÓ HÍREINK

Szakemberképzés és egészségügyi segítségnyújtás Csádban

N'Djamena ¬ Többoldalú együttműködés keretében a Baptista Szeretetszolgálat munkatársai és önkéntesei is részt vettek az elmúlt hetekben Csádban lezajlott orvos-humanitárius misszióban.

Finn segélyszolgálati vezetővel a határon, úton Kárpátaljára

Beregsurány - Az ukrajnai háborúval kapcsolatos kárpátaljai tevékenységét részben a finn Fida segélyszervezettel való együttműködésben hajtja végre a Baptista Szeretetszolgálat.

Libanoni és szíriai gazdákat segít a Hungary Helps Programon keresztül a Baptista Szeretetszolgálat

Bejrút – 2023. július 29-én ünnepélyes keretek között átadtuk a magyar innovációval készült Gyökéritatót a szír és a libanoni gazdák részére. Az ünnepélyes eseményen hazánk libanoni nagykövetségét Fodor Zoltán kereskedelmi attassé, a Hungary Helps Ügynökséget Kovács Péter vezérigazgató és munkatársai, a fogadó felet libanoni partnerszervezetünk vezérigazgatója, Nabil Costa, míg a Baptista Szeretetszolgálatot Gál Dávid ügyvezető igazgató és kollégái képviselték.

Lap tetejére