“HITTEL ÉS SZAKÉRTELEMMEL”

Gyász, együttérzés és imádság - a francia baptisták üzenete

Szerző: Főadmin Bejegyzés: 2015. november 14., szombat 19:53

 

„Hazánk ismét megtapasztalta a terrorizmus sötétségét. Franciaországban, ahol már elrendelték a rendkívüli állapotot, felébredt a fájdalom, a bánat és a gyász”, üzenték a világnak a franciaországi baptisták a párizsi terrorcselekmények után. Lélekben hozzájuk csatlakoztak imáikkal a magyarországi baptisták is. Az üzenet így folytatódik:  „A Biblia arra int bennünket, hogy az ima lábnyom az igazság, a szeretet, az elkötelezettség útján. Könyörögni kell Istenhez, imádkozni az áldozatokért és családtagjaikért, azokért, akik ezekben a nehéz időkben irányítják azt a munkát, amely megvédi otthonainkat. Akkor lehet nyugodt életünk, ha hűek maradunk Istenhez és Ő vezet minket cselekedeteinkben. A mi megtartó Istenünk azt akarja, hogy mindenki üdvözüljön és megismerjük az igazságot.”

A franciaországi baptisták megköszönték az együttérzést és a szolidaritást magyar testvéreiknek és arra kérték őket, imádkozzanak velük az áldozatokért és családtagjaikért, a francia politikai vezetőkért, az orvosokért, akik a sérültekért küzdenek, a fegyveres erők tagjaiért, akik Franciaország védelmére esküdtek fel, imádkozzanak a lelkészekét, akik az evangéliumot hirdetik a hadsereg tagjai között, a repülőtereket, a kórházakban és a börtönökben, imádkozzanak azért, hogy Isten megvédjen minden gonosztól.     

„A jóság erősebb, mint a gonosz, a szeretet erősebb, mint a gyűlölet, a fény erősebb, mint a sötétség, az élet erősebb a halálnál, a győzelem a miénk az által, aki szeret minket”. (Desmond Tutu)

 

KAPCSOLÓDÓ HÍREINK

Világbajnoki első és második helyen a baptista robotikások!

Bangkok – Július 12-től 17-ig Thaiföldön rendezték meg a RoboCup Junior 2022 elnevezésű világversenyt, amelyen a Baptista Szeretetszolgálat robotikásai ismét nagyszerűen szerepeltek.

Felhívás adakozásra az ukrajnai események miatt!

Kérjük adományával segítse Ön is a háború miatt kritikus helyzetbe került ukrajnai embertársainkat nehéz helyzetükben!

Híd Kárpátaljáért összefogás

A Híd Kárpátaljáért összefogás keretében a karitatív szervezeteink szálláshelyek és befogadó családok jelentkezését, valamint étkezési kapacitások és tartós élelmiszer felajánlását várják.

Lap tetejére