X

“HITTEL ÉS SZAKÉRTELEMMEL”

Folytatódik az orvosi ellátás, szállítmány a szerb-magyar határszakaszra

Szerző: Főadmin Bejegyzés: 2015. szeptember 07., hétfő 14:34

 

A Nyugati Pályaudvarnál kialakított konténerben folyamatosan látták el a segélyszervezet orvosai és ápolói a hozzájuk forduló migránsokat: a Baptista Szeretetszolgálat elsősorban továbbra is a gyerekekre és az anyákra fordítja figyelmét. Mindkét pályaudvarnál - azaz a Keletinél is - osztott a szervezet zsemlét, ásványvizet, higiéniai eszközöket, fertőtlenítő szereket, esőkabátot, pelenkát, gyermektápszert. A vajdasági Horgoson és Szabadkán, a szerb-magyar határon várakozó menekülteknek összesen háromszáz egységcsomagot jutattak el, meglátogatták a magyarkanizsai menekülttábort, ahol a hatóságok munkáját a helyi Vöröskereszt és a ENSZ is támogatja. A Baptista Szeretetszolgálat tevékenységét helyi partnerek, elsősorban Nyúl Zoltán baptista lelkész és Varga Tibor, a Kelet-Európa Misszió karitatív szervezet képviselője segíti.  A Nyugati Pályaudvarnál - a Baptista Szeretetszolgálat menekültellátó tevékenyégének fő helyszínén – egyébként a migránsok létszáma időről-időre csökken, mert a menekültek többsége átmegy a Keleti Pályaudvarra, hogy a nyugat felé induló vonatokra jussanak.      

KAPCSOLÓDÓ HÍREINK

Világbajnoki első és második helyen a baptista robotikások!

Bangkok – Július 12-től 17-ig Thaiföldön rendezték meg a RoboCup Junior 2022 elnevezésű világversenyt, amelyen a Baptista Szeretetszolgálat robotikásai ismét nagyszerűen szerepeltek.

Felhívás adakozásra az ukrajnai események miatt!

Kérjük adományával segítse Ön is a háború miatt kritikus helyzetbe került ukrajnai embertársainkat nehéz helyzetükben!

Híd Kárpátaljáért összefogás

A Híd Kárpátaljáért összefogás keretében a karitatív szervezeteink szálláshelyek és befogadó családok jelentkezését, valamint étkezési kapacitások és tartós élelmiszer felajánlását várják.

Lap tetejére