“HITTEL ÉS SZAKÉRTELEMMEL”

Folytatódik az erdélyi roma misszió

Szerző: Főadmin Bejegyzés: 2016. március 22., kedd 09:25

 

Március 12-től 18-ig tizenegy amerikai önkéntessel dolgoztak együtt Erdély több településén a Baptista Szeretetszolgálat munkatársai, akik az észak-karolinai baptisták magyarul beszélő, magát magyarnak valló romák között végzett missziós munkáját segítették egy héten keresztül. Március 13-án rendezték Székelyhídon a roma konferenciát, ahol lelkipásztorok és hívők bizonyságtételt, igehirdetést, dicsőítést hallgattak meg az oda érkezett kelet-magyarországi cigány emberekkel közösen. A hét további részében a magyar és amerikai önkéntesek gyermekeknek tartottak foglalkozásokat, bibliaórát Csokalyon, Kiskágyán és Szentmiklóson. A missziós munka mellett ételt is osztottak a rászorultaknak, illetve felmérték a további segítségnyújtás lehetőségeit.      

KAPCSOLÓDÓ HÍREINK

Szakemberképzés és egészségügyi segítségnyújtás Csádban

N'Djamena ¬ Többoldalú együttműködés keretében a Baptista Szeretetszolgálat munkatársai és önkéntesei is részt vettek az elmúlt hetekben Csádban lezajlott orvos-humanitárius misszióban.

Finn segélyszolgálati vezetővel a határon, úton Kárpátaljára

Beregsurány - Az ukrajnai háborúval kapcsolatos kárpátaljai tevékenységét részben a finn Fida segélyszervezettel való együttműködésben hajtja végre a Baptista Szeretetszolgálat.

Libanoni és szíriai gazdákat segít a Hungary Helps Programon keresztül a Baptista Szeretetszolgálat

Bejrút – 2023. július 29-én ünnepélyes keretek között átadtuk a magyar innovációval készült Gyökéritatót a szír és a libanoni gazdák részére. Az ünnepélyes eseményen hazánk libanoni nagykövetségét Fodor Zoltán kereskedelmi attassé, a Hungary Helps Ügynökséget Kovács Péter vezérigazgató és munkatársai, a fogadó felet libanoni partnerszervezetünk vezérigazgatója, Nabil Costa, míg a Baptista Szeretetszolgálatot Gál Dávid ügyvezető igazgató és kollégái képviselték.

Lap tetejére