“HITTEL ÉS SZAKÉRTELEMMEL”

Folytatódik az erdélyi roma misszió

Szerző: Főadmin Bejegyzés: 2016. március 22., kedd 09:25

 

Március 12-től 18-ig tizenegy amerikai önkéntessel dolgoztak együtt Erdély több településén a Baptista Szeretetszolgálat munkatársai, akik az észak-karolinai baptisták magyarul beszélő, magát magyarnak valló romák között végzett missziós munkáját segítették egy héten keresztül. Március 13-án rendezték Székelyhídon a roma konferenciát, ahol lelkipásztorok és hívők bizonyságtételt, igehirdetést, dicsőítést hallgattak meg az oda érkezett kelet-magyarországi cigány emberekkel közösen. A hét további részében a magyar és amerikai önkéntesek gyermekeknek tartottak foglalkozásokat, bibliaórát Csokalyon, Kiskágyán és Szentmiklóson. A missziós munka mellett ételt is osztottak a rászorultaknak, illetve felmérték a további segítségnyújtás lehetőségeit.      

KAPCSOLÓDÓ HÍREINK

Bizonyítványosztás Csádban, a program egy újabb állomása

Csád - Befejeződtek a Hungary Helps Ügynökség és a Baptista Szeretetszolgálat által szervezett számítógépes és varró tanfolyamok Csádban, a magyarok által felújított tanteremben, a Baba Musztapha Kultúrházban.

Két csapatunk is második lett a robotika Európa-bajnokságon

Németország - Június 12 és 16 között, Németországban került megrendezésre az European RoboCup Junior 2024 elnevezésű robotika Európa-bajnokság, melyen a Baptista Szeretetszolgálat robotika tehetségprogramja két rescue kategóriában képviselte Magyarországot.

Megújult két oktatóterem Csádban, megtörtént az átadás

N'Djamena - A Hungary Helps Program és a Baptista Szeretetszolgálat közreműködésével két oktatóterem is megújult Csádban.

Lap tetejére