“HITTEL ÉS SZAKÉRTELEMMEL”

Földrengés Törökországban: tíz túlélőt talált eddig Antakya-ban a mentőcsapat

Szerző: Főadmin Bejegyzés: 2023. február 06., hétfő 10:00

 

A Baptista Szeretetszolgálat mentőcsapatának tagjai a törökországi földrengést követően kedden egy 22 éves nőt, valamint egy 22 éves és egy 38 éves férfit mentettek ki a romok közül a szír határ közelében fekvő Antakya-ban. Szerdán egy középkorú férfit önállóan mentettek meg, gyermekeit, egy 13 éves lányt és egy 8 éves kisfiút, valamint egy középkorú nőt pedig egy török mentőcsapattal együtt hoztak a felszínre. Csütörtökön, a hajnali órákban egy idős nagymamát ismét a török mentőkkel közösen emeltek ki a hétfő hajnali iszonyú földrengés romjai alól. A HUBA Rescue24 Tűzoltó és Kutató-Mentő Nemzetközi Csoport és egy sürgősségi ellátást végző egészségügyi csoport 19 fővel és 8 mentőkutyával erejét megfeszítve azon dolgozik, hogy minél több túlélőt találjon: most már minden óra számít, megkezdődött a végső versenyfutás az idővel, hiszen az éjszakák fagyosak. Eddig összesen tíz élő személyt jeleztek a magyar csapat keresőkutyái, vagy találtak meg a hétfőn este útnak indult speciális mentők és egészségügyi, humanitárius ellátást végző szakemberek. Sajnos csütörtökön estig újabb túlélőt nem találtak sem a kutyák, sem pedig a mentők. 

A mentőcsapat munkáját Magyarország Külügyminisztériuma, illetve a Hungary Helps program támogatja.  

 

 

Ha támogatná a mentőcsapat munkáját, ezen a számlaszámon várjuk a felajánlásokat:

Baptista Szeretetszolgálat Alapítvány

Számlaszám: UniCredit Bank 10918001-55555555-55555555

Közlemény: Törökországi földrengés 


Online adományozási lehetőség ITT!

Köszönjük!

KAPCSOLÓDÓ HÍREINK

Szakemberképzés és egészségügyi segítségnyújtás Csádban

N'Djamena ¬ Többoldalú együttműködés keretében a Baptista Szeretetszolgálat munkatársai és önkéntesei is részt vettek az elmúlt hetekben Csádban lezajlott orvos-humanitárius misszióban.

Finn segélyszolgálati vezetővel a határon, úton Kárpátaljára

Beregsurány - Az ukrajnai háborúval kapcsolatos kárpátaljai tevékenységét részben a finn Fida segélyszervezettel való együttműködésben hajtja végre a Baptista Szeretetszolgálat.

Libanoni és szíriai gazdákat segít a Hungary Helps Programon keresztül a Baptista Szeretetszolgálat

Bejrút – 2023. július 29-én ünnepélyes keretek között átadtuk a magyar innovációval készült Gyökéritatót a szír és a libanoni gazdák részére. Az ünnepélyes eseményen hazánk libanoni nagykövetségét Fodor Zoltán kereskedelmi attassé, a Hungary Helps Ügynökséget Kovács Péter vezérigazgató és munkatársai, a fogadó felet libanoni partnerszervezetünk vezérigazgatója, Nabil Costa, míg a Baptista Szeretetszolgálatot Gál Dávid ügyvezető igazgató és kollégái képviselték.

Lap tetejére