“HITTEL ÉS SZAKÉRTELEMMEL”

Feszült helyzet a horvátországi táborban

Szerző: Főadmin Bejegyzés: 2015. szeptember 23., szerda 13:22

 

A táborban közel négyezer menekült várakozik, de jelenleg is folyamatosan érkeznek a még úton lévők. Sokan közülük családdal, kisgyermekkel jönnek. A lassú regisztrációs folyamat miatt az emberek feszültek, idegesek. A helyszínen jelentős mértékű a katonai és a rendőri jelenlét, készültség van. Az elmúlt napokban is több alkalommal történt lázadás, összecsapás a migránsok és a hatóság munkatársai között.  A helyi Horvát Baptista Szeretetszolgálat segítőitől kapott információ szerint a közeli szerb határ túloldalán mintegy 18 ezer migráns várja, hogy átjusson Horvátországba. A Baptista Szeretetszolgálat a horvátországi baptista gyülekezetekkel együttműködésben kívánja folytatni a menekültek, elsősorban a gyermekek, nők és sérültek ellátását. 

 

 

KAPCSOLÓDÓ HÍREINK

Bizonyítványosztás Csádban, a program egy újabb állomása

Csád - Befejeződtek a Hungary Helps Ügynökség és a Baptista Szeretetszolgálat által szervezett számítógépes és varró tanfolyamok Csádban, a magyarok által felújított tanteremben, a Baba Musztapha Kultúrházban.

Két csapatunk is második lett a robotika Európa-bajnokságon

Németország - Június 12 és 16 között, Németországban került megrendezésre az European RoboCup Junior 2024 elnevezésű robotika Európa-bajnokság, melyen a Baptista Szeretetszolgálat robotika tehetségprogramja két rescue kategóriában képviselte Magyarországot.

Megújult két oktatóterem Csádban, megtörtént az átadás

N'Djamena - A Hungary Helps Program és a Baptista Szeretetszolgálat közreműködésével két oktatóterem is megújult Csádban.

Lap tetejére