“HITTEL ÉS SZAKÉRTELEMMEL”

Észak-Karolinában segít a magyar baptisták különleges mentőcsapata

Szerző: Főadmin Bejegyzés: 2018. április 21., szombat 17:17

 

Raleigh – Az Egyesült Államok Észak-Karolina államában dolgozik az elkövetkezendő napokban a Baptista Szeretetszolgálat HUBA-Rescue24 Tűzoltó és Kutató-Mentő Nemzetközi Csoportja. 


Amerikai partnereik felkérésére a legutóbbi hurrikán okozta károk felszámolásában vesz részt a vasárnap útnak induló mentőcsapat: elsősorban kidőlt fák miatti helyreállítás és épületek stabilizálása lesz a feladat. A magyar segélyszervezet munkatársai korábban már több héten át dolgoztak az észak-karolinai baptistákkal Nederland és Port Arthur településeken kétszáznyolcvan súlyosan sérült ház javításában segédkezve, miután 2017 szeptemberében, közvetlenül a Harvey hurrikán pusztítását követően a magyarok és az amerikaiak közösen állítottak fel mobil konyhát és tisztálkodást segítő bázist. 

A magyar és az amerikai humanitárius segélymunkásoknak és szakembereknek a Harvey hurrikán utáni volt a negyedik közös akciójuk az Egyesült Államokban. Valamennyi alkalommal hurrikán és trópusi vihar miatt siettek az áldozatok segítségére. Ott voltak 2005-ben a Louisianát sújtó Katrina, majd a 2012 októberében a keleti parton végigsöprő Sandy és a 2016 őszén Floridára lecsapó Matthew hurrikán pusztításainak helyszínein is.

 

 

 

 

 

 


KAPCSOLÓDÓ HÍREINK

Bizonyítványosztás Csádban, a program egy újabb állomása

Csád - Befejeződtek a Hungary Helps Ügynökség és a Baptista Szeretetszolgálat által szervezett számítógépes és varró tanfolyamok Csádban, a magyarok által felújított tanteremben, a Baba Musztapha Kultúrházban.

Két csapatunk is második lett a robotika Európa-bajnokságon

Németország - Június 12 és 16 között, Németországban került megrendezésre az European RoboCup Junior 2024 elnevezésű robotika Európa-bajnokság, melyen a Baptista Szeretetszolgálat robotika tehetségprogramja két rescue kategóriában képviselte Magyarországot.

Megújult két oktatóterem Csádban, megtörtént az átadás

N'Djamena - A Hungary Helps Program és a Baptista Szeretetszolgálat közreműködésével két oktatóterem is megújult Csádban.

Lap tetejére