X

“HITTEL ÉS SZAKÉRTELEMMEL”

Elindultak Kijevbe a baptisták

Szerző: Süni Bejegyzés: 2014. február 21., péntek 14:55

Az elmúlt napokban a kijevi székhelyű ukrán baptisták gyülekezeteiket megnyitották a rászorulók előtt, templomaikat kórházként használják a sebesültek és betegek ellátására. Ezekre azért volt szükség, mert a megsebesült tüntetők közül többen életüket féltve visszautasítják a kórházi kezelést az egyébként már amúgy is telített intézményekben, és máshol keresnek segítséget.

A keresztyén orvosok egymást váltva segítik az egészségügyi ellátásra szoruló embereket – ezt egy olyan lehetőségnek gondolják, mely által kimutathatják szeretetüket Jézus és felebarátaik felé.

A Baptista Szeretetszolgálat a 1355-ös adományvonalon gyűjtés indít az ukrajnai áldozatok megsegítésére. Egy hívással vagy SMS küldésével 300 forinttal támogatható a sérültek ellátása. A felajánlásokat “Ukrajna” megjelöléssel a KDB Bank 13555555-55555555-55555555 –ös számlaszámon is várja a Baptista Szeretetszolgálat.

Kapcsolattartó:

Révész Szilvia
BSZA – Kommunikáció
20/ 886 -3752
szilvia@baptistasegely.hu

KAPCSOLÓDÓ HÍREINK

A vajdaságba is eljutott a segítség: maszkot és fertőtlenítőszert vittünk

Bácsalmás - Több ezer egészségügyi maszkot és nagy mennyiségű fertőtlenítőszert szállított november 19-én, pénteken a határmenti Bácsalmásra a Baptista Szeretetszolgálat, segítve a határon túli magyarság járvány elleni védekezését.

A magyarországi segítséggel épített Haiti gyermekotthonnak most együtt segíthetünk!

Port-au-Prince – A Baptista Szeretetszolgálat a Haitit ért 2010-es pusztító földrengés után helyi és nemzetközi partnerségben épített gyermekközpontot, ahol óvoda, iskola, árvaház és szakképzés is segíti a fiatalokat. Most újabb sürgős támogatásra van szükség.

Négyszázezer védőmaszk érkezett Pákozdról a határon túlra

Pákozd – Az egyik szállítmányt a Nagyvárad közelében lévő település Filadelfia Noom Idősek Otthona és más hasonló intézmények hasznosítják majd, hiszen a legfontosabb cél a gondozottak biztonsága. További 200 ezer védőmaszk az elmúlt napokban Böjte Csaba atya alapítványának erdélyi otthonaiba került a Baptista Szeretetszolgálat pákozdi logisztikai központjából.

Lap tetejére