“HITTEL ÉS SZAKÉRTELEMMEL”

Bizonyítványosztás Csádban, a program egy újabb állomása

Szerző: Főadmin Bejegyzés: 2024. június 27., csütörtök 09:21

 

Befejeződtek a Hungary Helps Ügynökség és a Baptista Szeretetszolgálat által szervezett számítógépes és varró tanfolyamok Csádban, a magyarok által felújított tanteremben, a Baba Musztapha Kultúrházban. A kurzus végén közel negyven hátrányos helyzetű csádi és menekülttáborban élő hallgató végzett. Csádi partnereink az ünnepélyes bizonyítványosztás alkalmával megköszönték a menekülteket támogató magyar projektet, amelynek révén a résztvevők a jövőben saját vállalkozást hozhatnak létre és hasznos tagjai lehetnek a helyi közösségnek.

KAPCSOLÓDÓ HÍREINK

Két csapatunk is második lett a robotika Európa-bajnokságon

Németország - Június 12 és 16 között, Németországban került megrendezésre az European RoboCup Junior 2024 elnevezésű robotika Európa-bajnokság, melyen a Baptista Szeretetszolgálat robotika tehetségprogramja két rescue kategóriában képviselte Magyarországot.

Megújult két oktatóterem Csádban, megtörtént az átadás

N'Djamena - A Hungary Helps Program és a Baptista Szeretetszolgálat közreműködésével két oktatóterem is megújult Csádban.

Látásjavítás modern eszközökkel, magyar szakértelemmel

N'Djamena - A Baptista Szeretetszolgálat a csádi projektek folytatásaként május 21-én elindította az optikusképzést. A tréning célja, hogy a látszerészet területén dolgozó helyi szakembereknek bemutassák a modern technológiára épülő szemvizsgálat és a különböző típusú szemüveglencsék és a szemüvegkészítés aktuális technikai alapismereteit.

Lap tetejére