X

“HITTEL ÉS SZAKÉRTELEMMEL”

Baptista elnök Ukrajnában

Szerző: Süni Bejegyzés: 2014. február 22., szombat 16:33

Aleksandr Turchinov 1964. március 31-én született az ukrajnai (akkor szovjetunióbeli) Dnyipropetrovszkban. 1986-ban szülővárosában szerzett diplomát a Kohászati Intézetben. A bebörtönzött Julia Timosenkó régi szövetségese és üzlettársa. Turchinovot 1993-ban az akkori miniszterelnök, Leonid Kucsma gazdasági tanácsadójává nevezték ki. 1994. januárja és 1998. márciusa között az Ukrán Tudományos Akadémia Gazdaságkutató Intézetét is vezette. 1998-ban választották parlamenti képviselővé az általa alapított „Hromada” párt szineiben, később csatlakozott Julia Timosenkó pártjához. 2005-ben kinevezték az ukrán belbiztonsági szolgálat (SBU) vezetőjének. Julia Timosenkó lemondása után, az új kormány megalakulásáig Turchinov látta el a kormányfői teendőket.
A magyar baptisták üdvözlik a döntést és abban reménykedik, hogy az ország új vezetésével rövid időn belül stabilizálódik a helyzet és kialakul a társadalmi béke Ukrajnában.

KAPCSOLÓDÓ HÍREINK

A vajdaságba is eljutott a segítség: maszkot és fertőtlenítőszert vittünk

Bácsalmás - Több ezer egészségügyi maszkot és nagy mennyiségű fertőtlenítőszert szállított november 19-én, pénteken a határmenti Bácsalmásra a Baptista Szeretetszolgálat, segítve a határon túli magyarság járvány elleni védekezését.

A magyarországi segítséggel épített Haiti gyermekotthonnak most együtt segíthetünk!

Port-au-Prince – A Baptista Szeretetszolgálat a Haitit ért 2010-es pusztító földrengés után helyi és nemzetközi partnerségben épített gyermekközpontot, ahol óvoda, iskola, árvaház és szakképzés is segíti a fiatalokat. Most újabb sürgős támogatásra van szükség.

Négyszázezer védőmaszk érkezett Pákozdról a határon túlra

Pákozd – Az egyik szállítmányt a Nagyvárad közelében lévő település Filadelfia Noom Idősek Otthona és más hasonló intézmények hasznosítják majd, hiszen a legfontosabb cél a gondozottak biztonsága. További 200 ezer védőmaszk az elmúlt napokban Böjte Csaba atya alapítványának erdélyi otthonaiba került a Baptista Szeretetszolgálat pákozdi logisztikai központjából.

Lap tetejére