“HITTEL ÉS SZAKÉRTELEMMEL”

Amerikai önkéntesekkel Horvátországban

Szerző: Főadmin Bejegyzés: 2015. október 13., kedd 19:50

 

 

Október 13-án, kedden négy amerikai keresztény önkéntes érkezett Észak-Karolinából Budapestre, őket a Baptista Szeretetszolgálat munkatársai kísérték el a horvátországi Opatovac (Apáti) menekülttáborába. A helyi partnerek korábban jelezték, hogy elsősorban éjszakai munkára lenne szükség, ezért az amerikai és a magyar önkéntesek este 19 órától reggel 7 óráig foglalkoznak a menekültekkel, elsősorban a korábbi gyakorlatnak megfelelően a gyerekekkel és a nőkkel. Ez a munka előre láthatóan október 21-ig tart majd.  A csoport háromszáz adag élelmiszercsomagot is magával vitt és szerdán szétosztott a helyszínen, de egyébként a Baptista Szeretetszolgálat Horvátországban ezres nagyságrendű élelmiszercsomagot osztott már ki a menekültek között.

KAPCSOLÓDÓ HÍREINK

Szakemberképzés és egészségügyi segítségnyújtás Csádban

N'Djamena ¬ Többoldalú együttműködés keretében a Baptista Szeretetszolgálat munkatársai és önkéntesei is részt vettek az elmúlt hetekben Csádban lezajlott orvos-humanitárius misszióban.

Finn segélyszolgálati vezetővel a határon, úton Kárpátaljára

Beregsurány - Az ukrajnai háborúval kapcsolatos kárpátaljai tevékenységét részben a finn Fida segélyszervezettel való együttműködésben hajtja végre a Baptista Szeretetszolgálat.

Libanoni és szíriai gazdákat segít a Hungary Helps Programon keresztül a Baptista Szeretetszolgálat

Bejrút – 2023. július 29-én ünnepélyes keretek között átadtuk a magyar innovációval készült Gyökéritatót a szír és a libanoni gazdák részére. Az ünnepélyes eseményen hazánk libanoni nagykövetségét Fodor Zoltán kereskedelmi attassé, a Hungary Helps Ügynökséget Kovács Péter vezérigazgató és munkatársai, a fogadó felet libanoni partnerszervezetünk vezérigazgatója, Nabil Costa, míg a Baptista Szeretetszolgálatot Gál Dávid ügyvezető igazgató és kollégái képviselték.

Lap tetejére