“HITTEL ÉS SZAKÉRTELEMMEL”

Amerikai egészségügyi csoport járt Ukrajnában

Szerző: Főadmin Bejegyzés: 2015. augusztus 24., hétfő 12:14

 

Hat napig dolgozott Nagydobronyban, Pósaházán, Ráton és Botrágyon tizenkét amerikai, Észak-Karolinából, ottani baptista gyülekezetekből érkezett ápoló, nővér és gyógyszerész: munkájukat a Baptista Szeretetszolgálat öt munkatársa és hat tolmács önkéntese segítette. A településeken a betegfelvétel és a vizsgálat után gyógyszerrel láttak el olyanokat, akik az ilyen segítségnyújtás nélkül az Ukrajnában kialakult gazdasági krízishelyzetben másként egyáltalán nem kapnának egészségügyi ellátást. Elsősorban szív-, érrendszeri, bőr- és ízületi betegségek a jellemzőek a kárpátaljai mélyszegénységben élők körében. Az amerikai szakemberek a Baptista Szeretetszolgálattal való hagyományos együttműködés jegyében naponta 120-130 gyereket, férfit és nőt, vagy idős embert láttak el: a legfiatalabb egy 3 napos baba, a legidősebb egy 87 éves férfi volt.         

 

KAPCSOLÓDÓ HÍREINK

Akkumulátorok, más elektronikai eszközök Munkácsra és környékére

Pákozd, Munkács - Akkumulátorokat, invertereket, töltőket és feszültségszabályozókat szállított a határon túlra a Baptista Szeretetszolgálat, a rakomány beszerzését a Hungary Helps Programmal való együttműködésben végeztük el.

Keresztény közösségeket segít a Baptista Szeretetszolgálat

Magyar fejlesztésű mezőgazdasági innovációval segíti a Baptista Szeretetszolgálat az üldözött, vagy humanitárius segítségre szoruló keresztény közösségeket Libanonban, Szíriában és Kenyában.

Földrengés Törökországban: tíz túlélőt talált eddig Antakya-ban a mentőcsapat

Kedden, magyar idő szerint 19 órakor egy 22 éves fiút, majd később egy ugyancsak 22 éves nőt emelt ki a romok alól a Baptista Szeretetszolgálat HUBA Rescue24 Tűzoltó és Kutató-Mentő Nemzetközi Csoportja. Ők voltak az elsők...

Lap tetejére