“HITTEL ÉS SZAKÉRTELEMMEL”

Agro-Help Hungary-projekt: Kenyában súlyosan nélkülözők élelmezését segítjük

Szerző: Főadmin Bejegyzés: 2023. június 26., hétfő 14:04

 

Nairobi – Hazánk kenyai nagykövetének, a Hungary Helps Program képviselőinek, valamint a megjelent városi tisztségviselők és vendégek jelenlétében a Kariobangi Baptista Általános Iskolában 2023. június 25-én ünnepélyes keretek között átadtuk a magyar innovációs terméket, a gyökéritatót.


A támogatást jelképesen a kariobangi iskola alapítója, Euticauls Wambua Nzengu pásztor és a helyi önkormányzat képviselői  vették át az eseményen, amelynek része volt az iskola diákjainak és tanárainak előadása, valamint a közös banán és smaragdfa csemete ültetése.

A Baptista Szeretetszolgálat hajtja végre az Agro-Help Hungary elnevezésű mikro-mezőgazdasági projektet, melynek célja a hátrányos helyzetű, vagy üldöztetett keresztény közösségek megsegítése Kenyában, Libanonban és Szíriában. Kenyában a projekt a tréning fázisba került, amikor dr. Steier József  agrármérnök vezetésével több mint 25 előzetesen kiválasztott gazda felkészítése zajlik a gyökéritató szakszerű használatáról. A tesztprogramban az integrációt és a helyben boldogulást segítendő, a kiválasztott farmerek között vannak a Kakumai Menekülttábor lakói is. A segítség elsősorban mikro-mezőgazdasági jellegű, de a projekten keresztül számos, az ENSZ által megfogalmazott fejlesztési célt is igyekszünk megvalósítani.

A Baptista Szeretetszolgálat kenyai partnere, Euticauls Wambua Nzengu baptista lelkész egy általános iskolát üzemeltet Nairobi nyomornegyedében, ahol közel 300 fiatalnak biztosít oktatási lehetőséget és egyszeri szerény (ez főként vizes zabkását jelent) ebédet. A nyomornegyedben körülbelül 300 ezer család, azaz mintegy egymillió ember él. A Baptista Szeretetszolgálat az Agro-Help Hungary projekt részeként banánpálmákat ültet az iskola udvarán, valamint támogatást nyújt egy játszótér kialakításához. A segítséghez a velencei Zöldliget-iskola közössége is csatlakozott, ők laptopokat küldtek az oktatási intézmény részére. 

Az ünnepélyes alkalmon jelen volt Mészáros Zsolt, hazánk kenyai nagykövete, a Hungary Helps Ügynökséget Zelei Péter és Márton Dávid, a Baptista Szeretetszolgálatot pedig Szilágyi Béla elnök és Gál Dávid ügyvezető igazgató képviselte.

 


KAPCSOLÓDÓ HÍREINK

Szakemberképzés és egészségügyi segítségnyújtás Csádban

N'Djamena ¬ Többoldalú együttműködés keretében a Baptista Szeretetszolgálat munkatársai és önkéntesei is részt vettek az elmúlt hetekben Csádban lezajlott orvos-humanitárius misszióban.

Finn segélyszolgálati vezetővel a határon, úton Kárpátaljára

Beregsurány - Az ukrajnai háborúval kapcsolatos kárpátaljai tevékenységét részben a finn Fida segélyszervezettel való együttműködésben hajtja végre a Baptista Szeretetszolgálat.

Libanoni és szíriai gazdákat segít a Hungary Helps Programon keresztül a Baptista Szeretetszolgálat

Bejrút – 2023. július 29-én ünnepélyes keretek között átadtuk a magyar innovációval készült Gyökéritatót a szír és a libanoni gazdák részére. Az ünnepélyes eseményen hazánk libanoni nagykövetségét Fodor Zoltán kereskedelmi attassé, a Hungary Helps Ügynökséget Kovács Péter vezérigazgató és munkatársai, a fogadó felet libanoni partnerszervezetünk vezérigazgatója, Nabil Costa, míg a Baptista Szeretetszolgálatot Gál Dávid ügyvezető igazgató és kollégái képviselték.

Lap tetejére