“HITTEL ÉS SZAKÉRTELEMMEL”

A vajdaságba is eljutott a segítség: maszkot és fertőtlenítőszert vittünk

Szerző: Főadmin Bejegyzés: 2021. november 21., vasárnap 10:38

 

Több ezer egészségügyi maszkot és nagy mennyiségű fertőtlenítőszert szállított november 19-én, pénteken a határmenti Bácsalmásra a Baptista Szeretetszolgálat, segítve a határon túli magyarság járvány elleni védekezését.

 

A segélyszervezet ezt a munkát is a bácskossuthfalvi Baptista Missziós Központtal való hagyományos együttműködésben valósítja meg. Nyúl Zoltán lelkipásztor, misszióvezető elmondta: a segítséget elsősorban iskolák, gyülekezetek, orvosi rendelők kapják, olyan helyek, ahol „az állam nem biztosít, de kötelez”. A lelkész véleménye az, hogy túl régóta tart a rendkívüli állapot, hogy az érzéketlenül hagyna bárkit is, hiszen hol kisebb, hol nagyobb szigorúsággal szabályozzák a közösségi élet minden formáját. A maguk részéről mindent megtesznek, hogy segítsenek a rászorulókon, s ez a munka egyre nehezebb, hiszen a munkaképes lakosság nagy része kivándorolt és sok idős magára maradt. Kifejezetten növekedett a szegénység, és a lelki terhek hordozásának súlya.

A vajdasági magyar baptista misszió gyógyszert, élelmiszert, ruhát, tüzelőt igyekszik eljuttatni azokhoz, akiknek erre a legnagyobb szükségük van, s e célokért ismét olyan programokat működtet, mint a kilencvenes években. „Mintha felénk megállt volna az idő. Isten kegyelmes hozzánk, egy éve működik minden szombaton az ebédosztási program hetven személy részére, noha mi harmadannyian sem vagyunk. Az advent idején mi is készítjük és gyűjtjük a cipősdoboznyi ajándékokat, munkánk fedezetét hitből kapjuk minden alkalommal”, összegzett Nyúl Zoltán.

 

KAPCSOLÓDÓ HÍREINK

Szakemberképzés és egészségügyi segítségnyújtás Csádban

N'Djamena ¬ Többoldalú együttműködés keretében a Baptista Szeretetszolgálat munkatársai és önkéntesei is részt vettek az elmúlt hetekben Csádban lezajlott orvos-humanitárius misszióban.

Finn segélyszolgálati vezetővel a határon, úton Kárpátaljára

Beregsurány - Az ukrajnai háborúval kapcsolatos kárpátaljai tevékenységét részben a finn Fida segélyszervezettel való együttműködésben hajtja végre a Baptista Szeretetszolgálat.

Libanoni és szíriai gazdákat segít a Hungary Helps Programon keresztül a Baptista Szeretetszolgálat

Bejrút – 2023. július 29-én ünnepélyes keretek között átadtuk a magyar innovációval készült Gyökéritatót a szír és a libanoni gazdák részére. Az ünnepélyes eseményen hazánk libanoni nagykövetségét Fodor Zoltán kereskedelmi attassé, a Hungary Helps Ügynökséget Kovács Péter vezérigazgató és munkatársai, a fogadó felet libanoni partnerszervezetünk vezérigazgatója, Nabil Costa, míg a Baptista Szeretetszolgálatot Gál Dávid ügyvezető igazgató és kollégái képviselték.

Lap tetejére