X

“HITTEL ÉS SZAKÉRTELEMMEL”

A magyarországi segítséggel épített Haiti gyermekotthonnak most együtt segíthetünk!

Szerző: Főadmin Bejegyzés: 2021. augusztus 19., csütörtök 16:00

 

Port-au-Prince – A Baptista Szeretetszolgálat a Haitit ért 2010-es pusztító földrengés után helyi és nemzetközi partnerségben épített gyermekközpontot, ahol óvoda, iskola, árvaház és szakképzés is segíti a fiatalokat. Most újabb sürgős támogatásra van szükség.  

 

Néhány nappal ezelőtt súlyos földrengés rázta meg a karibi országot, amit trópusi vihar követett. Haiti instabil ország a politikai küzdelmek és a fegyveres csoportok közötti konfliktusok miatt, ez a helyzet továbbra is befolyásolja a gazdaságot és nyomorban tartja az embereket. A baptista intézményben tanuló gyerekeknek rövidesen el kell kezdeniük az iskolát, amelyhez tankönyvekre, egyenruhákra, fehérneműkre, cipőkre lenne szüksége a gyermekotthon 34 lakójának, akiknek mindennapi étkezéséről is gondoskodik az intézmény. A helyi partnerek együttműködésével a földrengés károsultjain is segíteni kívánunk, ezért a Baptista Szeretetszolgálat 4 ezer dollár gyorssegélyt már eljuttatott Haitiba, de számít a jószándékú adományozók további támogatására is, hogy a szükséges további segítséget is meg tudjuk adni a sokat szenvedett ottaniaknak.

 

A Baptista Szeretetszolgálat a pénzadományokat átutalással a Unicredit Bank 10918001-55555555-55555555 bankszámlaszámra várja „Haiti” közleménnyel. 

 

 

KAPCSOLÓDÓ HÍREINK

Nemzetközi vitaverseny döntő volt Brüsszelben

Brüsszel - Hazai fiatalok is részt vettek azon nemzetközi vitaversenyen, melynek fináléját 2021. november 13-án Brüsszelben rendezték meg.

A vajdaságba is eljutott a segítség: maszkot és fertőtlenítőszert vittünk

Bácsalmás - Több ezer egészségügyi maszkot és nagy mennyiségű fertőtlenítőszert szállított november 19-én, pénteken a határmenti Bácsalmásra a Baptista Szeretetszolgálat, segítve a határon túli magyarság járvány elleni védekezését.

Négyszázezer védőmaszk érkezett Pákozdról a határon túlra

Pákozd – Az egyik szállítmányt a Nagyvárad közelében lévő település Filadelfia Noom Idősek Otthona és más hasonló intézmények hasznosítják majd, hiszen a legfontosabb cél a gondozottak biztonsága. További 200 ezer védőmaszk az elmúlt napokban Böjte Csaba atya alapítványának erdélyi otthonaiba került a Baptista Szeretetszolgálat pákozdi logisztikai központjából.

Lap tetejére