“HITTEL ÉS SZAKÉRTELEMMEL”

A horvátok hálásak a magyar emberek szolidaritásáért, segítségéért

Szerző: Főadmin Bejegyzés: 2021. február 12., péntek 12:27

 

PETRINJA - A Baptista Szeretetszolgálat legutóbb a helyszínre utazott, tízfős nemzetközi  csoportja egy hétig tevékenykedett Horvátország földrengés sújtotta területein. Munkatársaink és önkénteseink az eltelt idő alatt számos helyen hajtottak végre segélyezési feladatokat horvát partnereinkkel közösen.

 

Érkezett a magyarországi adományból a glinai térségbe, ahol a polgármester helyettese mondott köszönetet a magyar embereknek a szolidaritásért. Petrinjában az egyik „konténerfalu” lakói részesültek a magyarok adományaiból, amelyekből kapott egy helyi általános iskola, majd a sziszeki Vöröskereszt elosztó központja is, mivel ők koordinálják a térségben a küldemények célba juttatását. Danko Tomanic a sziszeki vakok és gyengénlátók szervezete nevében emléklappal köszönte meg Dr. Szilágyi Bélának, a Baptista Szeretetszolgálat elnökének a segítséget, a magyar és horvát baptista szervezetek által összeállított segélycsomagokat. Luscani és Banski Grabovac térségében a családok közvetlen segélyezésére is maradt idő, és az átadásakor mindig elhangzott: „Köszönjük, magyarok!”

 

Az országos gyűjtés folytatódik, adományozási lehetőségek:
- telefonon 1355-ös baptista adományvonalon, hívásonként 300 forinttal,
- átutalással Unicredit Bank 10918001-55555555-55555555 bankszámlaszámra „Horvát földrengés” közleménnyel,
- online adományozással a http://www.baptistasegely.hu/adomanyozas oldalon.


KAPCSOLÓDÓ HÍREINK

Bizonyítványosztás Csádban, a program egy újabb állomása

Csád - Befejeződtek a Hungary Helps Ügynökség és a Baptista Szeretetszolgálat által szervezett számítógépes és varró tanfolyamok Csádban, a magyarok által felújított tanteremben, a Baba Musztapha Kultúrházban.

Két csapatunk is második lett a robotika Európa-bajnokságon

Németország - Június 12 és 16 között, Németországban került megrendezésre az European RoboCup Junior 2024 elnevezésű robotika Európa-bajnokság, melyen a Baptista Szeretetszolgálat robotika tehetségprogramja két rescue kategóriában képviselte Magyarországot.

Megújult két oktatóterem Csádban, megtörtént az átadás

N'Djamena - A Hungary Helps Program és a Baptista Szeretetszolgálat közreműködésével két oktatóterem is megújult Csádban.

Lap tetejére