“HITTEL ÉS SZAKÉRTELEMMEL”

Újra Taclobanban dolgoznak a Baptista Szeretetszolgálat munkatársai

Szerző: Süni Bejegyzés: 2014. április 14., hétfő 17:06

Tavaly novemberben több mint 1200 magyar támogató jelezte csatlakozási szándékát a szeretetszolgálat jelképes örökbefogadási programjához, melyben havi háromezer forinttal lehet támogatni egy fülöp-szigeteki károsult gyereket. A Fogadj örökbe! program támogatottjai ideiglenes intézetekben voltak addig, amíg szüleik előkerültek a katasztrófát követő keveredésben. Akinek nem találták meg a szüleit, azokat közeli rokonok vették magukhoz.

A Szeretetszolgálat csapata, dr. Szilágyi Béla alelnök vezetésével egy taclobani nyomornegyedben találkoztak a gyerekek egy részével – közülük két kislánynak, a hat éves Maricar Elepánek és a tizenöt éves Marissa Onlangnak személyes ajándékot is küldtek magyarországi támogatóik.

A 36-os barangayban (ez az itteni legkisebb közigazgatási egység) élő családoknak 150 víztisztító-berendezést is kiosztottak, és megtanították az embereket a kerámiaszűrők használatára. A szeretetszolgálat szakemberei ellátogattak a várostól 16 kilométerre lévő San Antonio településre is, ahol a vihar teljesen lerombolta a kétszáz kisdiáknak helyet adó óvodát és általános iskolát. A tervek szerint ezt a két épületet magyarok építik újjá.

KAPCSOLÓDÓ HÍREINK

A dél-koreai áldozatok hozzátartozóit segíti a Baptista Szeretetszolgálat

Részvétnyilvánításra és közös megemlékezésre hív a Baptista Szeretetszolgálat mindenkit, aki szeretné leróni kegyeletét a Budapesten történt hajószerencsétlenség áldozatai iránt.

Munkatársaink megkezdték a munkálatokat Ecuadorban

Szerdán megkezdte munkáját Ecuadorban az egy orvosból két ápolóból, és egy logisztikai szakemberből álló négy fős magyar-amerikai szakembercsapat.

Megmozdult a világ teteje – Interjú a Nepálban járt mentőcsapat egyik tagjával

Katmandu, Budapest – Szabó Márk, a Baptista Szeretetszolgálat munkatársa a Rescue 24 elnevezésű mentőcsapattal dolgozott nemrégiben Nepálban, a földrengés helyszínén.

Lap tetejére