“HITTEL ÉS SZAKÉRTELEMMEL”

Támogatás a katasztrófavédelmi igazgatóság kutyás alosztályának

Szerző: Főadmin Bejegyzés: 2019. január 22., kedd 10:23

 

Budapest – A Budapesti Katasztrófavédelmi Igazgatóság kutyás alosztálya a Fressnapf akciója nyomán egymillió forintos támogatást kapott a Baptista Szeretetszolgálattól. Az ünnepélyes átadás 2019. január 9-én történt meg.   

Az eseményen jelen volt Gál Dávid, a Baptista Szeretetszolgálat ügyvezető igazgatója, Horváth Sándor, a segélyszervezet Tisztelet a Hősöknek elnevezésű programjának vezetője, valamint Varga Ferenc tűzoltó dandártábornok, a Budapesti Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója.

„A kezdeményezés a Tisztelet a Hősöknek program keretében, a Baptista Szeretetszolgálat, a HUBA Rescue24 Tűzoltó és Kutató-Mentő Nemzetközi Csoport és a Fressnapf közös akciója során, a Fressnapf vásárlóinak adományaiból valósult meg az elmúlt év őszén, mivel kiemelten fontosnak tartjuk azt az állampolgárokért végzett rendkívüli munkát, amit a katonák, a katasztrófavédők, a rendőrök és a mentők végeznek”, emlékeztetett Gál Dávid ügyvezető igazgató. Hozzátette, a segélyszervezet kész idén is hasonló összeggel támogatni a katasztrófavédelem kutyás alosztályát.

Az átadás során Varga Ferenc elmondta, kutató-mentő kapacitásuk és készségük fejlesztésén keresztül az adományozók lényegében a magyar emberek biztonságát támogatták. Az igazgató megköszönte a felajánlást, valamint a civil szervezet által tolmácsolt állampolgári figyelmet.

Az együttműködés folytatódik.     


Lap tetejére