“HITTEL ÉS SZAKÉRTELEMMEL”

Tanévnyitó ünnepség a megújult fővárosi baptista középiskolában

Szerző: Főadmin Bejegyzés: 2023. szeptember 01., péntek 18:11

 

A megújult „Budapest” Baptista Gimnázium, Technikum és Sportiskola pénteken rendezte meg tanévnyitó ünnepségét. Gál Dávidnak, a Baptista Szeretetszolgálat ügyvezető igazgatójának bevezetője után Németh Szilárd, a Magyar Birkózók Szövetségének elnöke mondott ünnepi beszédet, majd Dr. Szilágyi Béla, a segélyszervezet elnöke köszöntötte a diákokat, szülőket és pedagógusokat. Kiváló sporteredményeik elismeréséül emlékplakettben részesültek az iskola arra érdemes diákjai, a díjakat az oktatási intézmény egykori tanulói, egyben sikeres sportolói nyújtották át: Szellák Szabina és Kollek Bálint Európa- és világbajnoki aranyérmes kajakozók.

A tanévet Jaksa Tibor, az intézmény igazgatója nyitotta meg, majd Révész Szilvia, a Baptista Szeretetszolgálat hitéleti főigazgatója kért áldást a tanítási esztendőre. Az eseményen mások mellett jelen voltDr. Hegedűs Csaba olimpiai bajnok, a Kozma István Magyar Birkózó Akadémia szakmai főtanácsadója, Lőrincz Tamás, az akadémia szakmai igazgatója és Dr. Szabó Csaba, a Baptista Szeretetszolgálat oktatási főigazgatója is. Az ünnepségen Szabó Balázs gospel zenész énekelt. 


A díjazottak:

Bak Szabó Norina tenisz,  Balázs Éda birkózás, Kerepesi Ákos birkózás, Müller Petra birkózás, Nyikos Veronika birkózás, Terék Gerda birkózás, Zatkó Gergő Mihály birkózás, Zsitozov Mária birkózás, Benkucs Kira Roxána kenu, Sárkány Réka kenu, Mircse Zoltán Iván  kajak, Szegedi Angelina Judit kajak, Szalai Fanni triatlon, Szemző Csillag Virág strandkézilabda, Vas Barnabás Ábel  hegyi kerékpár.

KAPCSOLÓDÓ HÍREINK

Új gyermekhospice ház épül, az alapkövét helyeztük el

Törökbálint - A 28 éve alapított Baptista Szeretetszolgálat fenntartásában működő Tábitha Gyermekhospice Ház 2011-ben Törökbálinton nyitotta meg kapuit, az intézmény azóta ingyen támogatja a kis betegeket és családtagjaikat. Ma egy új épület alapkövét helyeztük el, amely egyedülálló fejlesztés Magyarországon.

„Én vagyok az élet kenyere…”: konferencia az önkéntességről

Budapest - A Baptista Egyházi Szociális Módszertani Központ konferenciára várta vendégeit csütörtökön Budapesten, a Benczúr utcai Baptista Házba – a téma az önkéntesség volt.

A Baptista Szeretetszolgálat díjakkal ismerte el kiváló munkát végzett kollégáit

Budapest – A Baptista Szeretetszolgálat 2013-ban díjakat alapított azzal a céllal, hogy az általa fenntartott intézményekben dolgozó, kiváló szakmai tevékenységet végző kollégáit elismerje és megköszönje áldozatos munkájukat. Eddig több mint négyszáz munkatárs kapott díjat. A 2024. év elismeréseit április 19-én a Wesselényi utcai imaházban adták át az arra érdemeseknek.

Lap tetejére