“HITTEL ÉS SZAKÉRTELEMMEL”

Tanévnyitó és ünnep az új épületbe költözött baptista középiskolában

Szerző: Főadmin Bejegyzés: 2018. augusztus 31., péntek 21:36

 

Szeged – A Baptista Szeretetszolgálat fenntartásában a 2018-2019-es tanévben szeptembertől országszerte 50 baptista oktatási intézményben közel 15 ezer diák kezdi meg a tanévet. A szegedi tanévnyitó ünnepségen új épületet is avattak.

 

Amióta a Baptista Szeretetszolgálat oktatási intézmények fenntartójává vált, idén hetedik alkalommal tartja tanévnyitóit, és ez évben rendhagyó módon egy iskola épületátadó ünnepélyét is megrendezték. Az eseménynek a Szegedi Baptista Középiskola adott otthont augusztus 31-én, pénteken délután.

A szegedi iskola a Baptista Szeretetszolgálat Móra Ferenc FelnőttoktatásiKözépiskolája elnevezéssel az elmúlt 10 évben már jó hírnevet szerzett a városban. Az intézmény az eddigi bérleményből saját épületbe költözött, és Szegedi Baptista Középiskolaként, nappali osztályok indításával folytatja oktató tevékenységét. Az ingatlan tavaly októberben került a fenntartó birtokába, majd a Baptista Szeretetszolgálat finanszírozásával elvégezték a külső és belső felújítást, bútorokkal és tanszerekkel látták el az intézményt. A fenntartó az ingatlan vásárlásával együtt közel 200 millió forintot biztosított saját forrásból a fejlesztés céljaira.

A tanévnyitó ünnepséget Papp János, a Magyarországi Baptista Egyház elnöke nyitotta meg, imája után Dr. Kiss-Rigó László szeged-csanádi megyéspüspök mondta el köszöntőjét. Egyebek mellett arról beszélt, hogy meggyőződése: nem mindig jó irányban változó világunkban az egyházak a köznevelés területén nagyon komoly szolgálatot végeznek, amely jó a társadalomnak és jó a jövőnek. „Egyetemes keresztény értékrend alapján állunk, s mi erről akarunk szerény módon tanúságot tenni”, jelentette ki a megyéspüspök, majd gratulált, sok sikert kívánt és Isten áldását kérte az ország baptista oktatási közösségeire.

Szenczy Sándor, a Baptista Szeretetszolgálat elnöke csecsenföldi szolgálatának emlékeit idézte fel, a szörnyű háborús napokat, s az ott tapasztaltakra utalva kijelentette: az életben mindent el lehet veszíteni, de igazán bajban akkor van az ember, ha a hitét veszíti el. Hozzátette, hosszú volt az út a lövészároktól idáig, de a baptista fenntartású oktatási intézmények 15 ezer diákja a bizonyíték arra, hogy a lehetetlen is lehetségessé válik, hogyha hiszünk. 

A tanévet Bucskó József, a Szegedi Baptista Középiskola igazgatója nyitotta meg.

 

 


KAPCSOLÓDÓ HÍREINK

A Baptista Szeretetszolgálat Istentől megáldott feltámadási ünnepet kíván!

Pont ott segítünk, ahol kell. Tedd jobbá a világot adód 1 %-ával!

Adószám: 18485529-1-42 Technikai szám: 0286

Köszönjük, hogy valóban több lehetett, mint egy ételosztás!

Budapest - A Baptista Szeretetszolgálat Utcafront szolgálata Kőbánya önkormányzatának támogatásával „Több mint ételosztás” elnevezéssel egy komplex szolgáltatást nyújtó rendezvényre várta 2024. február 10-én, szombaton elsősorban a 10. kerületi közterületen és az intézményekben élő, hajléktalan embereket.

Lap tetejére