“HITTEL ÉS SZAKÉRTELEMMEL”

Szeretetteljes közönség a zene és az idősek világnapján

Szerző: Főadmin Bejegyzés: 2016. október 03., hétfő 16:21

 

Mintegy száz érdeklődő foglalt helyet a padsorokban, a legtöbben fővárosi gyülekezetekből, mások Vácról, Szentendréről, Dunaharasztiból érkeztek, de sokan egyszerűen csak zenerajongók voltak. Akadt például olyan is a hallgatóság között, aki zenekritikusként, rádiósként figyelt fel a rendezvényre és különlegesnek találta a két világnap egy esemény keretein belül való megünneplését.  

Mészáros Kornél, a Magyarországi Baptista Egyház főtitkárának személyes hangú köszöntője után a kórus és a kvintett zenei szolgálata következett, amelyet nagy szeretettel és egyre bátorodó, lelkes tapssal fogadott a közönség. A zenei programot követően Tapolyai Emőke kitűnő és elgondolkodtató előadását hallgathatták meg az idős emberek a reményről. (Az előadó Lucadot idézve azt vallja, a remény egy őrületes függőség Istentől.) Nemcsak a meghívott vendégek, de a közreműködők, azaz a kórus és a fúvósötös tagjai is figyelemmel, „nyitott” szívvel követték a pszichológusnő gondolatait. Az előadást követően kérdéseket lehetett feltenni, és többen éltek ezzel a lehetőséggel, illetve megosztották másokkal saját élményeiket, tapasztalataikat.

A rendezvény végén a szervezők mindenkit egy kis csomaggal ajándékoztak meg. Ezek jelentős részét a Baptista Szeretetszolgálat intézményeiben – a debreceni Boldogkertben és a pécsi ÉFESZI-ben – készítették a gondozottak, egyebeket magánadományokból kapott a szervezet.

 

 

KAPCSOLÓDÓ HÍREINK

Pont ott segítünk, ahol kell. Tedd jobbá a világot adód 1 %-ával!

Adószám: 18485529-1-42 Technikai szám: 0286

Köszönjük, hogy valóban több lehetett, mint egy ételosztás!

Budapest - A Baptista Szeretetszolgálat Utcafront szolgálata Kőbánya önkormányzatának támogatásával „Több mint ételosztás” elnevezéssel egy komplex szolgáltatást nyújtó rendezvényre várta 2024. február 10-én, szombaton elsősorban a 10. kerületi közterületen és az intézményekben élő, hajléktalan embereket.

Mentőcsapatunk tagjait köszöntötték a törökországi földrengés évfordulóján

Budapest - A Yunus Emre Török Kulturális Intézetben látták vendégül azokat a magyar kutató-mentő csapatokat és családtagjaikat, akik az egy évvel ezelőtt bekövetkezett földrengések után harmincöt túlélőt emeltek ki a romok alól.

Lap tetejére