“HITTEL ÉS SZAKÉRTELEMMEL”

Szeretettel szolgálni: otthont avattunk Gyömörén

Szerző: Főadmin Bejegyzés: 2022. november 29., kedd 20:32

 

Új ingatlanba költözött Gyömörén a fogyatékos személyek nappali ellátását végző intézmény: az ünnepélyes avatás november 29-én, kedden délután történt meg.

A Baptista Szeretetszolgálat intézményi családjához tartozó Tábita Alapszolgáltatási Központ hat évvel ezelőtt nyitotta meg a Miháldy Borbála Tábita Gyömörei Telephelyet, ahol az eltelt évek alatt a szakemberek fogyatékos személyek nappali ellátását végezték. Idén azonban költözniük kellett, mivel a korábbi ingatlan az önkormányzattól más funkciót kapott. A segélyszervezet a Vörösmarty utcában talált új otthont a szolgáltatás részére: a vásárlásra és a felújításra eddig mintegy 50 millió forintot költöttek.

Az ünnepélyes avatáson november 29-én, kedden megjelent és az ellátottak rövid műsorát követően köszöntőt mondott Nagy Beáta, Gyömöre polgármestere, Révész Szilvia, a Baptista Szeretetszolgálat missziói igazgatója, Hári Tibor, a segélyszervezet ügyvezető főigazgatója és Dr. Heidl Beáta, a Tábita Alapszolgáltatási Központ intézményvezetője. Egyebek mellett elhangzott: jelenleg minden nap 12-15 ellátott veszi igénybe a családias otthon szolgáltatásait, vesz részt a foglalkozásokon, de számuk esetenként olyanokkal is kibővül, akik alkalmi jelleggel érkeznek. Az intézmény nem csupán a fogyatékos személyek ellátását végzi, rászoruló családokat is támogat: legutóbb például a szervezet munkatársai részt vettek a Magyar Élelmiszerbank Egyesület gyűjtési akciójában. Mivel az otthon a környező településekről is fogadhat ellátottakat, az ünnepségre eljött Németh László, a téti járási hivatal hivatalvezetője, Horváth Gyula győrszemerei, valamint Bolla Gyula szerecsenyi polgármester is. A baptisták egyébként hosszú évek óta részt vesznek a térség rászorulóinak ellátásában: a környező településeken bölcsődéket, nappali otthonokat működtetnek, valamint naponta több száz rászorulóról gondoskodnak a házi segítségnyújtás hálózatán keresztül.

 

KAPCSOLÓDÓ HÍREINK

Prevenciós program a gyerekekért, a legszegényebbek között

A Baptista Szeretetszolgálat tovább végzi feladatait Kelet-Magyarország elmaradott régióiban, az úgynevezett szegregátumokban. Tőkés Tibor Gyerekszemmel címmel tart prevenciós foglalkozásokat olyan fiatalok részére, akik valamilyen módon érintettek: „rendellenesen működő” családokban élnek.

Bemutattuk a besenyődi BapTower-farm egészséges terményeit

Budapest - A Belügyminisztérium kezdeményezésére a budapesti Uránia Nemzeti Filmszínházban léptek fel az ország legszegényebb kistelepülésein élő, a Felzárkózó Települések programban zenét tanuló gyermekek. Mi is ott voltunk.

Pályázat pénztáros, pénzügyi ügyintéző munkakörre

Budapest - A Baptista Integrációs Központ, budapesti telephelyeire, teljes munkaidőre pénztáros, pénzügyi ügyintézőt keres. A BIK, a főváros második legnagyobb hajléktalan embereket és családokat ellátó intézménye. A BIK mindösszesen 6 telephelyen közel 750 lakhatását elvesztett, segítségre szoruló ember, és család számára nyújt szakszerű szociális szolgáltatást.

Lap tetejére