“HITTEL ÉS SZAKÉRTELEMMEL”

Szeretettel szolgálni: otthont avattunk Gyömörén

Szerző: Főadmin Bejegyzés: 2022. november 29., kedd 20:32

 

Új ingatlanba költözött Gyömörén a fogyatékos személyek nappali ellátását végző intézmény: az ünnepélyes avatás november 29-én, kedden délután történt meg.

A Baptista Szeretetszolgálat intézményi családjához tartozó Tábita Alapszolgáltatási Központ hat évvel ezelőtt nyitotta meg a Miháldy Borbála Tábita Gyömörei Telephelyet, ahol az eltelt évek alatt a szakemberek fogyatékos személyek nappali ellátását végezték. Idén azonban költözniük kellett, mivel a korábbi ingatlan az önkormányzattól más funkciót kapott. A segélyszervezet a Vörösmarty utcában talált új otthont a szolgáltatás részére: a vásárlásra és a felújításra eddig mintegy 50 millió forintot költöttek.

Az ünnepélyes avatáson november 29-én, kedden megjelent és az ellátottak rövid műsorát követően köszöntőt mondott Nagy Beáta, Gyömöre polgármestere, Révész Szilvia, a Baptista Szeretetszolgálat missziói igazgatója, Hári Tibor, a segélyszervezet ügyvezető főigazgatója és Dr. Heidl Beáta, a Tábita Alapszolgáltatási Központ intézményvezetője. Egyebek mellett elhangzott: jelenleg minden nap 12-15 ellátott veszi igénybe a családias otthon szolgáltatásait, vesz részt a foglalkozásokon, de számuk esetenként olyanokkal is kibővül, akik alkalmi jelleggel érkeznek. Az intézmény nem csupán a fogyatékos személyek ellátását végzi, rászoruló családokat is támogat: legutóbb például a szervezet munkatársai részt vettek a Magyar Élelmiszerbank Egyesület gyűjtési akciójában. Mivel az otthon a környező településekről is fogadhat ellátottakat, az ünnepségre eljött Németh László, a téti járási hivatal hivatalvezetője, Horváth Gyula győrszemerei, valamint Bolla Gyula szerecsenyi polgármester is. A baptisták egyébként hosszú évek óta részt vesznek a térség rászorulóinak ellátásában: a környező településeken bölcsődéket, nappali otthonokat működtetnek, valamint naponta több száz rászorulóról gondoskodnak a házi segítségnyújtás hálózatán keresztül.

 

KAPCSOLÓDÓ HÍREINK

A Baptista Szeretetszolgálat díjakkal ismerte el kiváló munkát végzett kollégáit

Budapest – A Baptista Szeretetszolgálat 2013-ban díjakat alapított azzal a céllal, hogy az általa fenntartott intézményekben dolgozó, kiváló szakmai tevékenységet végző kollégáit elismerje és megköszönje áldozatos munkájukat. Eddig több mint négyszáz munkatárs kapott díjat. A 2024. év elismeréseit április 19-én a Wesselényi utcai imaházban adták át az arra érdemeseknek.

Budafokon mutatkozott be a Baptista Szeretetszolgálat

Budapest - A Szeretetszolgálat Hónapja elnevezésű rendezvénysorozat április 14-én sorra került állomásaként a budafoki gyülekezet szeretetteljes közösségében mutatkozott be a Baptista Szeretetszolgálat.

Közeledik a Szeretetszolgálat Vasárnapja!

Budapest - Április 14-én, vasárnap az egyik nagy baptista gyülekezetben egy istentisztelet keretében röviden bemutatjuk/felvillantjuk a Baptista Szeretetszolgálat munkáját, a küldetésünket és hívjuk a gyülekezetet a közös szolgálatra, önkéntességre, támogatásra.

Lap tetejére