“HITTEL ÉS SZAKÉRTELEMMEL”

Pécsi baptista diákképviselők Strasbourgban

Szerző: Süni Bejegyzés: 2014. január 23., csütörtök 11:43

Az EUROSCOLA program strasbourgi rendezvényén többnyelvű munkacsoportokat, amolyan „frakciókat” alakítanak a 16-18 éves résztvevők és az unió szempontjából fontos témákat vitatnak meg, a konklúziót pedig az „igazi” képviselők helyén vonják le.

Az EUROSCOLA játék internetes tudásalapú kvízjáték, Európa földrajzához, történelméhez, gazdaságához és az Európai Unióhoz kapcsolódó különböző nehézségű feleletválasztós kérdésekkel. A kvízjáték egész évben elérhető így a felkészülő csapatok tesztelhetik tudásukat, megismerkedhetnek és rutint szerezhetnek a játék működésével kapcsolatban. Egy fordulóban kilenc magyar csapat kap lehetőséget az utazásra. A pécsiek a novemberben zárult fordulóban a harmadik helyen végeztek.

A program segítségével minden évben 550 uniós középiskolás látogathat el az Európai Parlamentbe. Mivel a játék megpróbálja lemodellezni a Parlament működését egészen a döntéshozatalig, így a fiataloknak már most lesz képe arról, hogyan születnek a döntések Európában.

KAPCSOLÓDÓ HÍREINK

Európai baptista vezetők a Baptista Szeretetszolgálatnál

Törökbálint, Velence, Székesfehérvár, Pákozd - Az oktatás, a speciális mentés, a szociális és a logisztikai munka egy-egy fontos szeletével ismerkedtek meg azok a vendégek, akik pénteken délután fővárosi programjukat kiegészítve több Baptista Szeretetszolgálat által fenntartott intézményt és szervezetet is meglátogattak.

Megállapodást kötött az MKI, a baptista egyház és a Baptista Szeretetszolgálat

Budapest - Együttműködési megállapodást kötött a Magyarságkutató Intézet (MKI), a Magyarországi Baptista Egyház és a Baptista Szeretetszolgálat hétfőn.

Felkészülten földön, vízen, de még a levegőben is!

Dunakanyar – A Baptista Szeretetszolgálat munkatársai és önkéntesei az elmúlt napokban mindent megtettek azért, hogy felkészülten fogadhassuk a Duna tetőzését.

Lap tetejére