“HITTEL ÉS SZAKÉRTELEMMEL”

Országos tanév- és projektnyitó rendezvény volt Debrecenben

Szerző: Főadmin Bejegyzés: 2023. augusztus 31., csütörtök 18:42

 

A Baptista Szeretetszolgálat idén a cívis városban rendezte meg oktatási intézményeinek országos ünnepélyes tanévnyitóját.Az esemény után egy új projektet is indítottunk.

A magyarországi baptista közösség, és az idén 27 éves Baptista Szeretetszolgálat immár 16 éve intézményes formában is a Magyar Állam egyik legnagyobb együttműködő partnere a szociális és közoktatási feladatok tekintetében. A segélyszervezet fenntartóként jelenleg az ország 42 intézményében mintegy 14 ezer fiatal oktatásáról-neveléséről gondoskodik. A baptista iskolák 2023/2024-es országos tanévnyitójának csütörtökön a debreceni Diószegi Sámuel Baptista Technikum és SzakképzőIskola adott otthont. Az eseményen velünk volt Tasó László országgyűlési képviselő, Pajna Zoltán, Hajdú-Bihar Vármegye Közgyűlésének elnöke, Dr. Puskás István, Debrecen alolgármestere. A baptista közösséget mások mellett Papp János egyházelnök és Dr. Szilágyi Béla, a segélyszervezet elnöke képviselte.
 
Az évnyitót követően, 12 órától sor kerül egy sajtótájékoztatóval egybekötött projektnyitó rendezvényre is.
A Baptista Szeretetszolgálat Gyermek és Ifjúsági Oktatási és Fejlesztő Központ támogatást nyert egy új, két csoportszobás bölcsőde építésére Debrecen Husztikert városrészében. Az RRF-1.1.2-21-2022-00015 kódszámú, „Bölcsőde a jövő nemzedékéért” című projekt 28 új bölcsődei férőhelyet hoz létre a városban. A Helyreállítási és Ellenállóképességi Eszköz, mint támogató alap 415,49 millió forintot biztosít a beruházás megvalósításához. A vissza nem térítendő európai uniós támogatás teljes mértékben fedezi az új intézmény létrehozásának költségeit.

Fotók: Antal Saci

KAPCSOLÓDÓ HÍREINK

Új gyermekhospice ház épül, az alapkövét helyeztük el

Törökbálint - A 28 éve alapított Baptista Szeretetszolgálat fenntartásában működő Tábitha Gyermekhospice Ház 2011-ben Törökbálinton nyitotta meg kapuit, az intézmény azóta ingyen támogatja a kis betegeket és családtagjaikat. Ma egy új épület alapkövét helyeztük el, amely egyedülálló fejlesztés Magyarországon.

„Én vagyok az élet kenyere…”: konferencia az önkéntességről

Budapest - A Baptista Egyházi Szociális Módszertani Központ konferenciára várta vendégeit csütörtökön Budapesten, a Benczúr utcai Baptista Házba – a téma az önkéntesség volt.

A Baptista Szeretetszolgálat díjakkal ismerte el kiváló munkát végzett kollégáit

Budapest – A Baptista Szeretetszolgálat 2013-ban díjakat alapított azzal a céllal, hogy az általa fenntartott intézményekben dolgozó, kiváló szakmai tevékenységet végző kollégáit elismerje és megköszönje áldozatos munkájukat. Eddig több mint négyszáz munkatárs kapott díjat. A 2024. év elismeréseit április 19-én a Wesselényi utcai imaházban adták át az arra érdemeseknek.

Lap tetejére