“HITTEL ÉS SZAKÉRTELEMMEL”

Önkéntesség az áldozatsegítés és a karitatív munka más területein

Szerző: Főadmin Bejegyzés: 2023. június 08., csütörtök 17:48

 

Budapest – Az önkéntességgel járó kihívásokról osztotta meg tapasztalatait minap Gál Dávid, a Baptista Szeretetszolgálat ügyvezető igazgatója az Igazságügyi Minisztérium egyik szakmai fórumán.  

 

 

Az Igazságügyi Szakmai Irányítási Főosztály szervezésében – az Igazságügyi Minisztérium áldozatsegítő szakterületével összefüggő feladatokat ellátó munkatársak, az áldozatsegítő központok koordinátorai, továbbá meghívott előadók részvételével – minden hónapban koordinátori értekezletre kerül sor. Ezek legfontosabb célja az áldozatsegítő központok működtetésével kapcsolatban aktuálisan felmerülő feladatok áttekintése, megvitatása. A legutóbb – június 7-én, szerdán – megrendezett fórumon jelen volt és előadást tartott Gál Dávid, a Baptista Szeretetszolgálat ügyvezető igazgatója és Dudás Erika, a LESZ (a Lelki Elsősegély Telefon Szolgálatok Szövetsége) elnöke is, elsősorban az önkéntesek toborzása, szűrése és felkészítése során szerzett tapasztalataikról beszéltek.

Gál Dávid – 27 év tapasztalatait összegezve – egyebek mellett hangsúlyozta a motiváció és felkészítés, valamint a jól definiált feladatok fontosságát. A különböző humanitárius feladatok ellátása, az áldozatsegítés, az emberkereskedelem áldozatainak támogatása, az általános segélyezés, az adománygyűjtő akciók és a természeti katasztrófák, háborús helyzetek során számos kritériumnak kell megfelelnie egy olyan önkéntesnek, aki professzionális módon működő segélyszervezettel dolgozik együtt. Az eltelt évek során a Baptista Szeretetszolgálat sok-sok ezer önkéntes munkáját, segítségét vette és veszi igénybe, koordinálta határainkon kívül és a távoli országokban, miközben hatékony együttműködést alakított ki magyarországi és külföldi egyházi és civil szervezetekkel, oktatási és szociális intézményekkel.     

 

 

 

...

KAPCSOLÓDÓ HÍREINK

A DHL is segítette Sulipakk akciónkat!

Budapest - A vállalatnál úgy gondolták, hogy ebben az évben is csatlakoznak a Baptista Szeretetszolgálat Sulipakk akciójához. Előbb szeptember 14-én, majd 19-én fogtak össze azért, hogy a nélkülöző magyar kisgyerekek értékes tanszerhez juthassanak.

Meglátogatta menekültszállónkat az ENSZ Menekültügyi Főbiztosságának regionális koordinátora

Budapest - Minap meglátogatta a nálunk elszállásolt menekülteket Scott Lang, az ENSZ Menekültügyi Főbiztosságának regionális menekültügyi koordinátora, aki megtekintette a szállót, beszélgetett munkatársainkkal és az ott élőkkel.

Tanévnyitó ünnepség a megújult fővárosi baptista középiskolában

Budapest - A megújult „Budapest” Baptista Gimnázium, Technikum és Sportiskola szeptember 1-én, pénteken rendezte meg tanévnyitó ünnepségét.

Lap tetejére