“HITTEL ÉS SZAKÉRTELEMMEL”

Önkéntesség az áldozatsegítés és a karitatív munka más területein

Szerző: Főadmin Bejegyzés: 2023. június 08., csütörtök 17:48

 

Budapest – Az önkéntességgel járó kihívásokról osztotta meg tapasztalatait minap Gál Dávid, a Baptista Szeretetszolgálat ügyvezető igazgatója az Igazságügyi Minisztérium egyik szakmai fórumán.  

 

 

Az Igazságügyi Szakmai Irányítási Főosztály szervezésében – az Igazságügyi Minisztérium áldozatsegítő szakterületével összefüggő feladatokat ellátó munkatársak, az áldozatsegítő központok koordinátorai, továbbá meghívott előadók részvételével – minden hónapban koordinátori értekezletre kerül sor. Ezek legfontosabb célja az áldozatsegítő központok működtetésével kapcsolatban aktuálisan felmerülő feladatok áttekintése, megvitatása. A legutóbb – június 7-én, szerdán – megrendezett fórumon jelen volt és előadást tartott Gál Dávid, a Baptista Szeretetszolgálat ügyvezető igazgatója és Dudás Erika, a LESZ (a Lelki Elsősegély Telefon Szolgálatok Szövetsége) elnöke is, elsősorban az önkéntesek toborzása, szűrése és felkészítése során szerzett tapasztalataikról beszéltek.

Gál Dávid – 27 év tapasztalatait összegezve – egyebek mellett hangsúlyozta a motiváció és felkészítés, valamint a jól definiált feladatok fontosságát. A különböző humanitárius feladatok ellátása, az áldozatsegítés, az emberkereskedelem áldozatainak támogatása, az általános segélyezés, az adománygyűjtő akciók és a természeti katasztrófák, háborús helyzetek során számos kritériumnak kell megfelelnie egy olyan önkéntesnek, aki professzionális módon működő segélyszervezettel dolgozik együtt. Az eltelt évek során a Baptista Szeretetszolgálat sok-sok ezer önkéntes munkáját, segítségét vette és veszi igénybe, koordinálta határainkon kívül és a távoli országokban, miközben hatékony együttműködést alakított ki magyarországi és külföldi egyházi és civil szervezetekkel, oktatási és szociális intézményekkel.     

 

 

 

...

KAPCSOLÓDÓ HÍREINK

Új gyermekhospice ház épül, az alapkövét helyeztük el

Törökbálint - A 28 éve alapított Baptista Szeretetszolgálat fenntartásában működő Tábitha Gyermekhospice Ház 2011-ben Törökbálinton nyitotta meg kapuit, az intézmény azóta ingyen támogatja a kis betegeket és családtagjaikat. Ma egy új épület alapkövét helyeztük el, amely egyedülálló fejlesztés Magyarországon.

„Én vagyok az élet kenyere…”: konferencia az önkéntességről

Budapest - A Baptista Egyházi Szociális Módszertani Központ konferenciára várta vendégeit csütörtökön Budapesten, a Benczúr utcai Baptista Házba – a téma az önkéntesség volt.

A Baptista Szeretetszolgálat díjakkal ismerte el kiváló munkát végzett kollégáit

Budapest – A Baptista Szeretetszolgálat 2013-ban díjakat alapított azzal a céllal, hogy az általa fenntartott intézményekben dolgozó, kiváló szakmai tevékenységet végző kollégáit elismerje és megköszönje áldozatos munkájukat. Eddig több mint négyszáz munkatárs kapott díjat. A 2024. év elismeréseit április 19-én a Wesselényi utcai imaházban adták át az arra érdemeseknek.

Lap tetejére