“HITTEL ÉS SZAKÉRTELEMMEL”

Óbuda Napja a Krúdy-negyedben

Szerző: Bejegyzés: 2014. május 06., kedd 00:00

Ebben a kulturális kikötőben töltötte május első vasárnapját az Andor Ilona Ének-Zenei Általános és Középfokú Baptista Iskola közel 100 kisdiákja is, tanáraik kíséretében. Az egész napos – több helyszínen is folyó – rendezvény nyitóprogramját “Nyáridéző muzsika” címmel az iskola kórusai és hangszeres növendékei adták, majd a „Kistücskök” néptánccsoport bájos produkciója következett. Az eredetileg a szabadtéri nagyszínpadra meghirdetett programmal – az esős, hideg idő miatt – az Óbudai Társaskör zsúfolásig megtelt hangversenytermében léptek fel, óriási, zajos sikerrel. A tavaszváró és nyáridéző dallamok hatása is megérkezett, igaz, csak délután 6 óra körül – amikor az egész napos barátságtalanul borús nap után végre kisütött a nap! Régóta tudjuk, hogy a kimondott szónak nagy az ereje, de most bebizonyosodott, hogy a közösen elénekelt szónak még nagyobb!!

Május 4-én, vasárnap az Óbuda Napja című kulturális és kulináris ritkaságokat is kínáló rendezvényfolyam egy igazi ünnep volt – nemcsak a kerület lakóinak ünnepe, hanem azoké a civil szervezeteké is, melyek a hagyományőrzés, a segítségnyújtás és az élet számos egyéb területén végzik fontos és értékes munkájukat.

Így a Baptista Szeretetszolgálat is meghívást kapott és képviseltette magát az óbudaiak ünnepén. Információs pultunknál a hazai és nemzetközi programjainkról szóló tájékoztató anyagok mellett megtalálhatók voltak a Lumiére fantázianéven meghirdetett fair-trade ékszerek is, melyeket Haitin az árvaházainkban élő gyermekek és gondozóik készítenek újrafelhasznált anyagokból.

Strausz Zsóka

KAPCSOLÓDÓ HÍREINK

A Baptista Szeretetszolgálat Istentől megáldott feltámadási ünnepet kíván!

Pont ott segítünk, ahol kell. Tedd jobbá a világot adód 1 %-ával!

Adószám: 18485529-1-42 Technikai szám: 0286

Köszönjük, hogy valóban több lehetett, mint egy ételosztás!

Budapest - A Baptista Szeretetszolgálat Utcafront szolgálata Kőbánya önkormányzatának támogatásával „Több mint ételosztás” elnevezéssel egy komplex szolgáltatást nyújtó rendezvényre várta 2024. február 10-én, szombaton elsősorban a 10. kerületi közterületen és az intézményekben élő, hajléktalan embereket.

Lap tetejére