“HITTEL ÉS SZAKÉRTELEMMEL”

Nyílt nap Tapolcán, jó eredmények Lengyelországban

Szerző: Főadmin Bejegyzés: 2015. április 12., vasárnap 10:29

A cél az volt, hogy a fiatalok szabaduljanak a dolgozatírás felelősségének terhe alól az ünnepek előtt. Azért nem csak a szórakozásra helyezték a hangsúlyt, igyekeztek olyan programokat szervezni április 1-re, amelyek nem csupán népszerűek, de hasznosak is. Ilyennek bizonyult például a könyvtár csoportos meglátogatása, ahol Tapolcát ábrázoló fényképek kiállítása látható. Abban bíznak a pedagósusok, hogy sikerülhet visszacsábítani az ifjakat egyéb elfoglaltságaik mellől a könyvek közé. Hiszen nem ugyanaz elektronikus módon olvasni, mint lapozni egy kötetet: azt szokták mondani, egy könyvnek illata és varázsa van...

Tapolcán kihagyhatatlan program a Tavasbarlang meglátogatása, ahol vígan csónakázhattak a lányok és a fiúk, s akik egy kicsit komolyabb időtöltésre vágytak, azok is megtalálhatták számításaikat, hiszen előadásokat hallgathattak meg a fogamzásgátlásról, az egészséges életmódról, az udvaron pedig a rendőrség tartott bemutatót: elhozták felszereléseiket és aki kedvet érzett hozzá, vezetéselméletet tanulhatott az erre kiválóan alkalmas gokartok segítségével. Aktuális témaként a külföldön élő magyarokról tudhatott meg bővebbet az, akit vonzanak a idegen tájak és szokások, illetve az, akit foglalkoztat a történelem viharában távolba, vagy határaikon túlra szakadt hazánk fiainak tanulságos sorsa. 

- A legfontosabb hír, hogy működünk! - szögezte le Szollár Gyula igazgató, utalva a szakképzés területén a közelmúltban történt változásokra. A felmerülő gondokat a Baptista Szeretetszolgálat és a városi képviselő-testület segítségével orvosolták, no és persze szükség volt némi szemfülességre és határozottságra is annak érdekében, hogy a következő tanév várhatóan nagyobb problémák nélkül indulhasson.

A Széchenyi Szakképzősök valamelyik szakmában mindig ott vannak az országos döntőben: ezúttal egy kiváló épületszerkezet-lakatostól várható újabb kiemelkedő eredmény, a döntőt április közepén rendezik meg Esztergomban. A külföldi kapcsolatok élnek, legutóbb a lengyelországi Wroclawban jártak a tapolcai diákok, ahol egy vetélkedőn francia, német és lengyel barátaikkal mérték össze tudásukat. A magyar csapat összesítésben második helyezett lett.

KAPCSOLÓDÓ HÍREINK

Budafokon mutatkozott be a Baptista Szeretetszolgálat

Budapest - A Szeretetszolgálat Hónapja elnevezésű rendezvénysorozat április 14-én sorra került állomásaként a budafoki gyülekezet szeretetteljes közösségében mutatkozott be a Baptista Szeretetszolgálat.

Közeledik a Szeretetszolgálat Vasárnapja!

Budapest - Április 14-én, vasárnap az egyik nagy baptista gyülekezetben egy istentisztelet keretében röviden bemutatjuk/felvillantjuk a Baptista Szeretetszolgálat munkáját, a küldetésünket és hívjuk a gyülekezetet a közös szolgálatra, önkéntességre, támogatásra.

A Baptista Szeretetszolgálat Istentől megáldott feltámadási ünnepet kíván!

Lap tetejére