“HITTEL ÉS SZAKÉRTELEMMEL”

Nemzetközi robot verseny Bécsben: a legjobbak között a nyírbogdányiak

Szerző: Főadmin Bejegyzés: 2015. április 16., csütörtök 11:19

Április második hétvégéjén rendezték meg a RobotChallange elnevezésű nemzetközi versenyt az osztrák fővárosban, ahol különböző országok robotjai mérték össze tudásukat. A robotok vasból, műanyagból vagy lego-ból, különböző specialitással épültek: bemutattak rescue, szumo és vonalkövető robotfajtákat és még repülő robotokat is. A baptista fenntartású Kazinczy Ferenc Általános Iskola diákjai öt robottal indultak a lego szumo versenyen.  A robotokat Papcsák Nóri, Jakab Ágnes és Poór Fanni, a nyírbogdányi iskola 8. osztályos diákjai építették és programozták. Ők Abán Csaba tanár úr vezetésével már számos versenyen kiválóan szerepeltek. A bécsi nemzetközi megmérettetésen ötven ország hetvenkét robotja közül a lányok három robottal is a legjobb tizenhat közé kerültek. Az utánpótlás  csapat tagja volt Poór Lili, Abán Csaba, Léka Patrícia és Földesi Szabina is. 

KAPCSOLÓDÓ HÍREINK

Új gyermekhospice ház épül, az alapkövét helyeztük el

Törökbálint - A 28 éve alapított Baptista Szeretetszolgálat fenntartásában működő Tábitha Gyermekhospice Ház 2011-ben Törökbálinton nyitotta meg kapuit, az intézmény azóta ingyen támogatja a kis betegeket és családtagjaikat. Ma egy új épület alapkövét helyeztük el, amely egyedülálló fejlesztés Magyarországon.

„Én vagyok az élet kenyere…”: konferencia az önkéntességről

Budapest - A Baptista Egyházi Szociális Módszertani Központ konferenciára várta vendégeit csütörtökön Budapesten, a Benczúr utcai Baptista Házba – a téma az önkéntesség volt.

A Baptista Szeretetszolgálat díjakkal ismerte el kiváló munkát végzett kollégáit

Budapest – A Baptista Szeretetszolgálat 2013-ban díjakat alapított azzal a céllal, hogy az általa fenntartott intézményekben dolgozó, kiváló szakmai tevékenységet végző kollégáit elismerje és megköszönje áldozatos munkájukat. Eddig több mint négyszáz munkatárs kapott díjat. A 2024. év elismeréseit április 19-én a Wesselényi utcai imaházban adták át az arra érdemeseknek.

Lap tetejére