“HITTEL ÉS SZAKÉRTELEMMEL”

Nagyszerű baptista sakksikerek

Szerző: Főadmin Bejegyzés: 2017. június 06., kedd 09:11

 

Zalakaros – Május 18-tól 26-ig rendezték meg a Zalakarosi Sakkfesztivált, hazánk legerősebb nemzetközi sakkversenyén, ahol a Baptista Szeretetszolgálat támogatásával induló sakkozó tehetségek újabb remek eredményeket értek el.   

A torna nem csak az „A” csoport mezőnyének erőssége miatt lehet említésre méltó, hanem azért is, mert a verseny keretein belül szervezték meg a magyar férfi és női bajnokságot, valamint a magyar U20-as fiú és lány bajnokságot is.  Tizennyolc országból közel háromszázan mérettették meg magukat Magyarország legerősebb nemzetközi sakkversenyén. Terbe Julianna és Csíki Endre az „A”, míg Terbe Zsuzsanna és Radnai Ádám a „B” csoportban indult.

Az „A” csoportban száztizenkilencen kezdték meg a mérkőzéseket, közülük több mint harminc játékos Nagymester, több mint negyven játékos Nemzetközi Mester volt. Ott zajlott a magyar női bajnokság és a férfi U20-as bajnokság is.

Juli erős hajrával – megelőzve női válogatott vetélytársát – az 5. helyen végzett, Endre 11 évesen (!) a 6. helyen zárta a sorozatot. A baptista tehetségnek a rajtja volt erős, kiegyensúlyozottan játszott ellenfelei ellen. Nem véletlen, hogy újabb 25 ponttal gyarapította értékszámát, amivel saját korosztályát vezeti Magyarországon, a világranglistán pedig az előkelő 12. helyen szerepel!

A „B” csoportban 2400 értékszám alatti versenyzők indulhattak, azonban így is akadt a mezőnyben bőven Nemzetközi és FIDE Mester, játszott női Nagymester is. A csoport külön versenyszáma a női U20-as bajnokság volt, ahol Zsuzsinak sikerült megszereznie az országos bajnoki címet! Ezzel kivívta magának azt a jogot, hogy játszhat az Olaszországban megrendezésre kerülő világbajnokságon. Zsuzsi szinte végig vezette a szoros küzdelmet, a nagy létszámú mezőnyben a lányok össze sem kerültek, de a hajrát Zsuzsi bírta a legjobban. Ádám – aki a lányok felkészülésében és a mérkőzések elemzésében mindig készségesen segített – közepes teljesítménnyel a 9-ből 6 ponttal végzett.

 


KAPCSOLÓDÓ HÍREINK

A Baptista Szeretetszolgálat Istentől megáldott feltámadási ünnepet kíván!

Pont ott segítünk, ahol kell. Tedd jobbá a világot adód 1 %-ával!

Adószám: 18485529-1-42 Technikai szám: 0286

Köszönjük, hogy valóban több lehetett, mint egy ételosztás!

Budapest - A Baptista Szeretetszolgálat Utcafront szolgálata Kőbánya önkormányzatának támogatásával „Több mint ételosztás” elnevezéssel egy komplex szolgáltatást nyújtó rendezvényre várta 2024. február 10-én, szombaton elsősorban a 10. kerületi közterületen és az intézményekben élő, hajléktalan embereket.

Lap tetejére