“HITTEL ÉS SZAKÉRTELEMMEL”

Módszertani fejlesztés európai uniós forrásból a baptista szolgáltatóknál

Szerző: Főadmin Bejegyzés: 2015. június 25., csütörtök 08:54

 

A „Baptista szolgáltatók módszertani fejlesztése” program célja azonos szakmai alapokon működő magasabb színvonalú ellátás, mely egy 202,2 millió forintos vissza nem térítendő uniós pályázatnak köszönhetően a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg év végéig a baptista fenntartók intézményeiben.

A Magyarországi Baptista Egyház és a Baptista Szeretetszolgálat EJSZ a szociális és gyermekvédelmi törvényekben felsorolt majdnem valamennyi ellátási típust biztosítják intézményeikben. Szociális tevékenységük mára lefedik az ország területét, felvállalva az idős, a hajléktalan, a pszichiátriai és szenvedélybeteg, a menekült és oltalmazott, a fogyatékkal élő személyek gondozását, a gyermekek és gyermekes családok ellátását.

Az elnyert pályázat fő céljai között szerepel az egységes szakmai munka kialakítása, a szervezeten belüli kohézió erősítése, külső kapcsolatok fejlesztése és innovatív tevékenységek, programok kidolgozása.

A beruházásnak köszönhetően megvalósul több mint 700 munkavállalóra kiterjedő képzési, fejlesztés folyamat, valamint felkészült és elkötelezett önkéntes bázis kiépítése is. Továbbá elkészül egy informatikai rendszer-specifikáció, amely alapján a konzorciumi partnerek a későbbiekben egy, a teljes intézményrendszert lefedő vállalati irányítási rendszert készíttettnek el. Elkészül továbbá kilenc módszertani segédanyag, mely részben a gyakorolt tevékenységek szakmai leírását tartalmazza, részben innovatív elemeket visz a szolgáltatási tevékenységekbe a minőség fejlesztése érdekében.

A projekt megvalósítása nagyban hozzájárul ahhoz, hogy az érintett intézményekben a szakemberek hosszú távon biztosítani tudják a minőségi ellátást, hozzájárulva ezzel a szolgáltatásokat igénybevevők esélyegyenlőségéhez.

 A projektről bővebb információ a www.baptist.hu oldalon olvasható.  

 

KAPCSOLÓDÓ HÍREINK

Pont ott segítünk, ahol kell. Tedd jobbá a világot adód 1 %-ával!

Adószám: 18485529-1-42 Technikai szám: 0286

Köszönjük, hogy valóban több lehetett, mint egy ételosztás!

Budapest - A Baptista Szeretetszolgálat Utcafront szolgálata Kőbánya önkormányzatának támogatásával „Több mint ételosztás” elnevezéssel egy komplex szolgáltatást nyújtó rendezvényre várta 2024. február 10-én, szombaton elsősorban a 10. kerületi közterületen és az intézményekben élő, hajléktalan embereket.

Mentőcsapatunk tagjait köszöntötték a törökországi földrengés évfordulóján

Budapest - A Yunus Emre Török Kulturális Intézetben látták vendégül azokat a magyar kutató-mentő csapatokat és családtagjaikat, akik az egy évvel ezelőtt bekövetkezett földrengések után harmincöt túlélőt emeltek ki a romok alól.

Lap tetejére