“HITTEL ÉS SZAKÉRTELEMMEL”

Mentőcsapatunk tagjait köszöntötték a törökországi földrengés évfordulóján

Szerző: Főadmin Bejegyzés: 2024. február 09., péntek 12:55

 

 

A Yunus Emre Török Kulturális Intézetben látták vendégül azokat a magyar kutató-mentő csapatokat és családtagjaikat, akik az egy évvel ezelőtt bekövetkezett földrengések után harmincöt túlélőt emeltek ki a romok alól. Azbej Tristan és Kovács Zoltán államtitkárok is részt vettek a megemlékezésen, amelyen más mentők mellett jelen volt a Baptista Szeretetszolgálat Rescue24 mentőcsapatának képviseletében Szilágyi Béla, a segélyszervezet elnöke, Pavelcze László parancsnok, a szervezet veszélyhelyzet-kezelési igazgatója is. Gülşen Karanis Ekşioğlu asszony, a Török Köztársaság magyarországi nagykövete beszédében kifejezte a török nép háláját az általunk tett erőfeszítésekért, és köszönetet mondott a meghívott házastársaknak is a támogatásért és áldozatvállalásért, amelyet a baj órájában a rászorulók megsegítésére indult hivatásos és önkéntes csapatok tagjaiért tettek.

 

KAPCSOLÓDÓ HÍREINK

Köszönjük, hogy valóban több lehetett, mint egy ételosztás!

Budapest - A Baptista Szeretetszolgálat Utcafront szolgálata Kőbánya önkormányzatának támogatásával „Több mint ételosztás” elnevezéssel egy komplex szolgáltatást nyújtó rendezvényre várta 2024. február 10-én, szombaton elsősorban a 10. kerületi közterületen és az intézményekben élő, hajléktalan embereket.

Támogatott lakhatás pszichiátriai betegeknek Esztergomban

Esztergom - A Baptista Szeretetszolgálat intézményi családjához tartozó Regionális Szociális Intézményfenntartó Központ és a Tábita Alapszolgáltatási Központ csütörtökön délelőtt ünnepélyes külsőségek mellett zárta a „Támogatott lakhatás kialakítása és alapszolgáltatások fejlesztése Esztergomban” című projektet. Az esemény keretein belül adták át a Petőfi Sándor utcában lévő, pszichiátriai betegek számára újonnan kialakított támogatott lakhatás épületét is.

Új helyen nyílt meg a Napraforgók Háza

Székesfehérvár - A 28 évvel ezelőtt Fejér vármegyében alapított Baptista Szeretetszolgálat egyik legfiatalabb, nappali ellátást nyújtó otthona a Napraforgók Háza, ahol elsősorban enyhe és középsúlyos fogyatékkal élő rászorultakról gondoskodnak a munkatársaink és az önkéntesek. A harminc férőhelyet biztosító intézmény korábbi címéről új helyre, a székesfehérvári Szúnyog utcába, nagyszerű, a tevékenységéhez méltóbb körülmények közé költözött.

Lap tetejére