“HITTEL ÉS SZAKÉRTELEMMEL”

Menekültek: a legfontosabb a gyermekek és az anyák ellátása

Szerző: Főadmin Bejegyzés: 2015. szeptember 04., péntek 15:48

 

A Baptista Szeretetszolgálat elsősorban a gyermekekre és az anyákra, valamint azokra a menekültekre fordítja figyelmét, akik útjuk során nélkülözték az egészségügyi ellátást. Csütörtökön dr. Varga Éva gyermekorvos és aneszteziológus, valamint az ő munkáját segítő Révész Balázs ápoló egész nap, egymás után látta el a betegeket. Jellemzően légúti megbetegedéssel, a higiénia hiányáról árulkodó bőrbetegségekkel, fizikai sérülésekkel fordultak hozzájuk a menekültek, akik között elég nagy számban voltak kisgyermekek is. A segélyszervezet szakembereinek munkáját önkéntes tolmácsok segítették. A Nyugati Pályaudvarnál kialakított ideiglenes „rendelő” előtt jellemzően türelmesen várakoztak a betegek, akik hálásan fogadták  Baptista Szeretetszolgálat orvosának és ápolójának segítségét. A helyszínre érkező civil önkéntesek közül sokan ajánlották fel, hogy gyógyszert vásárolnak, ezzel is segítve a doktornő munkáját: leginkább lázcsillapítóra és fertőtlenítő szerekre volt szükség. A Baptista Szeretetszolgálat minden nap ott van a pályaudvarnál és folytatja a betegek ellátását. A segélyszervezet esőtől védett területet alakít ki, igyekszik minden nap ételt, megfelelő ruhát, esőkabátot biztosítani a menekülteknek: nagy szükség van például megfelelő lábbelire, tornacipőre, hiszen sokan papucsban, sebes lábbal érkeztek Magyarországra.         

KAPCSOLÓDÓ HÍREINK

Új gyermekhospice ház épül, az alapkövét helyeztük el

Törökbálint - A 28 éve alapított Baptista Szeretetszolgálat fenntartásában működő Tábitha Gyermekhospice Ház 2011-ben Törökbálinton nyitotta meg kapuit, az intézmény azóta ingyen támogatja a kis betegeket és családtagjaikat. Ma egy új épület alapkövét helyeztük el, amely egyedülálló fejlesztés Magyarországon.

„Én vagyok az élet kenyere…”: konferencia az önkéntességről

Budapest - A Baptista Egyházi Szociális Módszertani Központ konferenciára várta vendégeit csütörtökön Budapesten, a Benczúr utcai Baptista Házba – a téma az önkéntesség volt.

A Baptista Szeretetszolgálat díjakkal ismerte el kiváló munkát végzett kollégáit

Budapest – A Baptista Szeretetszolgálat 2013-ban díjakat alapított azzal a céllal, hogy az általa fenntartott intézményekben dolgozó, kiváló szakmai tevékenységet végző kollégáit elismerje és megköszönje áldozatos munkájukat. Eddig több mint négyszáz munkatárs kapott díjat. A 2024. év elismeréseit április 19-én a Wesselényi utcai imaházban adták át az arra érdemeseknek.

Lap tetejére