“HITTEL ÉS SZAKÉRTELEMMEL”

Megnyílt az Anne Frank - Történelem a mának című vándorkiállítás

Szerző: Főadmin Bejegyzés: 2014. szeptember 10., szerda 20:33


A Vendéglátó, Idegenforgalmi és Kereskedelmi Baptista Középiskola és Szakiskolában ma délután megnyílt az „Anne Frank - Történelem a mának” című vándorkiállítás a Holokauszt 70. évfordulója alkalmából.

A kiállítás anyagát az amszterdami Anne Frank Ház állította össze, amely Anne Frank és családja történetét mutatja be annak történelmi kontextusában.

 
Megnyitó beszédében Szenczy Sándor, a Baptista Szeretetszolgálat elnöke elmondta, hogy a holokausztra emlékezni és a fiatalabb generációkat, a diákokat emlékeztetni emberi kötelességünk.  Anne Frank élettörténete igazán alkalmas arra, hogy elbeszélje a holokauszt történetét, a múlt és a jelen átgondolására bátorítson bennünket. Köszöntőjét Elie Wiesel gondolataival zárta:
 

“Az élet ellentéte nem a halál, hanem a közöny.
”

Szenczy Sándor, a Baptista Szeretetszolgálat elnöke megnyitó beszédet mond
 
A kiállítás helyszíne: VIK Középiskola, 1078 Budapest, Hernád utca 3., 410-es terem és könyvtár

A kiállítás 2014. szeptember 30-ig ingyenesen látogatható tanári kíséret mellett 14-20 éves diákok számára csoportosan. A baptista fenntartású iskolák számára naponta 9.00-15.00 óra között, előre egyeztetett időpontban. Az iskolánk diákjai vezetik körbe az érdeklődőket. Időpont egyeztetés, és információ: decsi.ibolya@vikiskola.hu e-mail címen.
 

KAPCSOLÓDÓ HÍREINK

A Baptista Szeretetszolgálat Istentől megáldott feltámadási ünnepet kíván!

Pont ott segítünk, ahol kell. Tedd jobbá a világot adód 1 %-ával!

Adószám: 18485529-1-42 Technikai szám: 0286

Köszönjük, hogy valóban több lehetett, mint egy ételosztás!

Budapest - A Baptista Szeretetszolgálat Utcafront szolgálata Kőbánya önkormányzatának támogatásával „Több mint ételosztás” elnevezéssel egy komplex szolgáltatást nyújtó rendezvényre várta 2024. február 10-én, szombaton elsősorban a 10. kerületi közterületen és az intézményekben élő, hajléktalan embereket.

Lap tetejére