“HITTEL ÉS SZAKÉRTELEMMEL”

Meglátogatta menekültszállónkat az ENSZ Menekültügyi Főbiztosságának regionális koordinátora

Szerző: Főadmin Bejegyzés: 2023. szeptember 15., péntek 21:47

 

A Baptista Szeretetszolgálat az ukrajnai háború első napjától megfeszített erővel dolgozik a hozzánk érkező menekültek ellátásán. Szükség esetén szorosan együttműködünk a nemzetközi szervezetekkel és a Karitatív Tanács tagjaival, a legnagyobb magyarországi segélyszervezetekkel. E tevékenység részeként júliustól a fővárosban hajléktalanellátással foglalkozó intézményünk egyik épületét újítottuk fel, ahol nyolcvan férőhelyen fogadjuk a harcok elől menekülőket. A húsz szobában elsősorban családokat helyeztünk el, de élnek nálunk egyedülálló férfiak is. A legtöbben dolgoznak, a gyerekek pedig iskolába járnak. Az intézmény felújítását az UNHCR Magyarország, az ENSZ Menekültügyi Főbiztossága támogatta, a szervezet állja a rezsiköltségeket, segítették a berendezést, de kaptunk bútoradományt az IKEÁ-tól is. Minap meglátogatta a menekülteket Scott Lang, az ENSZ Menekültügyi Főbiztosságának regionális menekültügyi koordinátora, aki megtekintette a szállót, beszélgetett munkatársainkkal és az ott élőkkel. Beszélt a Romaversitas Alapítvány képviselőjével is a roma menekültek oktatáshoz és szociális szolgáltatásokhoz való hozzáféréséről. A segélyszervezet hosszabb távú elképzelése az, hogy ha véget ér a háború, az ingatlan újra hajléktalanellátó hálózatunk részeként működik tovább.   

KAPCSOLÓDÓ HÍREINK

Új gyermekhospice ház épül, az alapkövét helyeztük el

Törökbálint - A 28 éve alapított Baptista Szeretetszolgálat fenntartásában működő Tábitha Gyermekhospice Ház 2011-ben Törökbálinton nyitotta meg kapuit, az intézmény azóta ingyen támogatja a kis betegeket és családtagjaikat. Ma egy új épület alapkövét helyeztük el, amely egyedülálló fejlesztés Magyarországon.

„Én vagyok az élet kenyere…”: konferencia az önkéntességről

Budapest - A Baptista Egyházi Szociális Módszertani Központ konferenciára várta vendégeit csütörtökön Budapesten, a Benczúr utcai Baptista Házba – a téma az önkéntesség volt.

A Baptista Szeretetszolgálat díjakkal ismerte el kiváló munkát végzett kollégáit

Budapest – A Baptista Szeretetszolgálat 2013-ban díjakat alapított azzal a céllal, hogy az általa fenntartott intézményekben dolgozó, kiváló szakmai tevékenységet végző kollégáit elismerje és megköszönje áldozatos munkájukat. Eddig több mint négyszáz munkatárs kapott díjat. A 2024. év elismeréseit április 19-én a Wesselényi utcai imaházban adták át az arra érdemeseknek.

Lap tetejére