“HITTEL ÉS SZAKÉRTELEMMEL”

Meglátogatta menekültszállónkat az ENSZ Menekültügyi Főbiztosságának regionális koordinátora

Szerző: Főadmin Bejegyzés: 2023. szeptember 15., péntek 21:47

 

A Baptista Szeretetszolgálat az ukrajnai háború első napjától megfeszített erővel dolgozik a hozzánk érkező menekültek ellátásán. Szükség esetén szorosan együttműködünk a nemzetközi szervezetekkel és a Karitatív Tanács tagjaival, a legnagyobb magyarországi segélyszervezetekkel. E tevékenység részeként júliustól a fővárosban hajléktalanellátással foglalkozó intézményünk egyik épületét újítottuk fel, ahol nyolcvan férőhelyen fogadjuk a harcok elől menekülőket. A húsz szobában elsősorban családokat helyeztünk el, de élnek nálunk egyedülálló férfiak is. A legtöbben dolgoznak, a gyerekek pedig iskolába járnak. Az intézmény felújítását az UNHCR Magyarország, az ENSZ Menekültügyi Főbiztossága támogatta, a szervezet állja a rezsiköltségeket, segítették a berendezést, de kaptunk bútoradományt az IKEÁ-tól is. Minap meglátogatta a menekülteket Scott Lang, az ENSZ Menekültügyi Főbiztosságának regionális menekültügyi koordinátora, aki megtekintette a szállót, beszélgetett munkatársainkkal és az ott élőkkel. Beszélt a Romaversitas Alapítvány képviselőjével is a roma menekültek oktatáshoz és szociális szolgáltatásokhoz való hozzáféréséről. A segélyszervezet hosszabb távú elképzelése az, hogy ha véget ér a háború, az ingatlan újra hajléktalanellátó hálózatunk részeként működik tovább.   

KAPCSOLÓDÓ HÍREINK

A DHL is segítette Sulipakk akciónkat!

Budapest - A vállalatnál úgy gondolták, hogy ebben az évben is csatlakoznak a Baptista Szeretetszolgálat Sulipakk akciójához. Előbb szeptember 14-én, majd 19-én fogtak össze azért, hogy a nélkülöző magyar kisgyerekek értékes tanszerhez juthassanak.

Tanévnyitó ünnepség a megújult fővárosi baptista középiskolában

Budapest - A megújult „Budapest” Baptista Gimnázium, Technikum és Sportiskola szeptember 1-én, pénteken rendezte meg tanévnyitó ünnepségét.

Országos tanév- és projektnyitó rendezvény volt Debrecenben

Debrecen - A Baptista Szeretetszolgálat idén a cívis városban rendezte meg oktatási intézményeinek országos ünnepélyes tanévnyitóját.Az esemény után egy új projektet is indítottunk.

Lap tetejére