“HITTEL ÉS SZAKÉRTELEMMEL”

Már van hol lakniuk: összefogás Viktorkáért és családjáért

Szerző: Főadmin Bejegyzés: 2017. augusztus 28., hétfő 17:55

 

Budapest – Pesterzsébeten szerény ünnepség keretében adták át azt a bérlakást, amelyben példaértékű összefogás eredményeként élhet ezután egy közelmúltban szerencsétlenül járt család.

A fővárosban szüleivel élő 3 éves Viktorka agyhártyagyulladást kapott és csonkolni kellett mindkét kezén az ujjait és mindkét lábát. A Baptista Szeretetszolgálat azonnal a család mellé állt, gyűjtést és összefogást hirdetett a kisfiú jövőjéért. A szülők nehéz helyzetét súlyosbította, hogy a család anyaotthonba került, miután albérletüket eladták a fejük fölül. Az összefogás eredményeként Pesterzsébet önkormányzata egy bérlakást ajánlott fel, amelynek bérleti díját – egyéb adományok mellett – egy évig Mága Zoltán hegedűművész vállalta magára. A lakást Horváth Elemér vállalkozó újította a fel, a Baptista Szeretetszolgálat a berendezésben is segített. A 20. kerületi lakás ünnepélyes, sajtó nyilvános átadásán augusztus 28-án, hétfőn délután jelen volt Juhász Lajosné alpolgármester, aki megköszönte a segélyszervezet segítségét és kiemelte, az önkormányzat közgyűlése egy emberként döntött a bérlakás kiutalása mellett. A támogatók mellé állt a REGIO Játék is, a céget a helyszínen Gyaraki Péter, a Baptista Szeretetszolgálatot Baricz Dezső programvezető képviselte.

Viktorka érdekében Jótékonysági Est lesz a Baptista Szeretetszolgálat szervezésében október 14-én 17 órakor a Stefánia Palotában.

Jegyek és információk: +36/20/886-4010 vagy a Stefánia Palota pénztáránál: +361/460-0797. Nyitva tartás: 10:00–18:00.

 

 

 


KAPCSOLÓDÓ HÍREINK

Pont ott segítünk, ahol kell. Tedd jobbá a világot adód 1 %-ával!

Adószám: 18485529-1-42 Technikai szám: 0286

Köszönjük, hogy valóban több lehetett, mint egy ételosztás!

Budapest - A Baptista Szeretetszolgálat Utcafront szolgálata Kőbánya önkormányzatának támogatásával „Több mint ételosztás” elnevezéssel egy komplex szolgáltatást nyújtó rendezvényre várta 2024. február 10-én, szombaton elsősorban a 10. kerületi közterületen és az intézményekben élő, hajléktalan embereket.

Mentőcsapatunk tagjait köszöntötték a törökországi földrengés évfordulóján

Budapest - A Yunus Emre Török Kulturális Intézetben látták vendégül azokat a magyar kutató-mentő csapatokat és családtagjaikat, akik az egy évvel ezelőtt bekövetkezett földrengések után harmincöt túlélőt emeltek ki a romok alól.

Lap tetejére