“HITTEL ÉS SZAKÉRTELEMMEL”

Közösségi irodát nyitott Zuglóban a Baptista Integrációs Központ

Szerző: Főadmin Bejegyzés: 2020. november 05., csütörtök 10:23

 

Budapest – Közösségi irodát nyitott november 4-én a Baptista Integrációs Központ egy zuglói bérházban. A „Bérház-projekt” célja a közösség erejének növelése, amely a szociális problémák megoldásának is az egyik hatékony eszköze lehet. 

A zuglói önkormányzat biztosította az irodához a helyiséget a Várna utcai bérház földszintjén, a felújítás költségeit a Baptista Integrációs Központ saját forrásokból fedezte. A szociális szakemberek közösségi programokat szerveznek majd a helyszínen, melyeknek része lesz egyebek mellett a művészeti, a terápiás és gyermekekhez szóló foglalkozások megtartása annak érdekében, hogy a ház lakóiból idővel igazi közösséget kovácsoljanak.  

A bérházban egyébként már korábban átadtak egy olyan lakást, amely a BIK úgynevezett külső férőhelye, amely intézményi működési állami támogatást kap. A három zuglói lakás közül a Várna utcában van az egyik, ahol már egy éve él egy pár, akik a szervezet újbudai hajléktalanszállójáról kerültek Zuglóba. Ezt a programot az EMMI 10 millió forinttal, a zuglói önkormányzat pedig az ingatlanok biztosításával támogatta. A hajléktalan léthelyzetben élők számára ez rendkívüli lehetőség azon az úton, amely az utcáról, illetve a szállóról a normális élet keretei közé vezet. Szakemberek felügyelik az életvitelt, a takarékosságot, a munkavégzést, hiszen három év után a bérlőnek – akinek addig csak a rezsit kell fizetnie – ki kell költöznie, hogy más, hasonló sorsú rászorultnak adja át a lehetőséget.   

A közösségi irodát és a külső férőhely program egyik lakását meglátogatta Szabó Rebeka, Zugló alpolgármestere és Bitskey Bence önkormányzati képviselő, akiket Ghyczy Gellért, a BIK intézményvezetője és Hári Tibor, a Baptista Szeretetszolgálat ügyvezető főigazgatója tájékoztatta a programok részleteiről.  

 

 


KAPCSOLÓDÓ HÍREINK

Új gyermekhospice ház épül, az alapkövét helyeztük el

Törökbálint - A 28 éve alapított Baptista Szeretetszolgálat fenntartásában működő Tábitha Gyermekhospice Ház 2011-ben Törökbálinton nyitotta meg kapuit, az intézmény azóta ingyen támogatja a kis betegeket és családtagjaikat. Ma egy új épület alapkövét helyeztük el, amely egyedülálló fejlesztés Magyarországon.

„Én vagyok az élet kenyere…”: konferencia az önkéntességről

Budapest - A Baptista Egyházi Szociális Módszertani Központ konferenciára várta vendégeit csütörtökön Budapesten, a Benczúr utcai Baptista Házba – a téma az önkéntesség volt.

A Baptista Szeretetszolgálat díjakkal ismerte el kiváló munkát végzett kollégáit

Budapest – A Baptista Szeretetszolgálat 2013-ban díjakat alapított azzal a céllal, hogy az általa fenntartott intézményekben dolgozó, kiváló szakmai tevékenységet végző kollégáit elismerje és megköszönje áldozatos munkájukat. Eddig több mint négyszáz munkatárs kapott díjat. A 2024. év elismeréseit április 19-én a Wesselényi utcai imaházban adták át az arra érdemeseknek.

Lap tetejére