“HITTEL ÉS SZAKÉRTELEMMEL”

Köszönjük, hogy valóban több lehetett, mint egy ételosztás!

Szerző: Főadmin Bejegyzés: 2024. február 10., szombat 19:44

 

 

A Baptista Szeretetszolgálat Utcafront szolgálata Kőbánya önkormányzatának támogatásával –  a Magyar Máltai Szeretetszolgálat, a Baptista Egyházi Szociális Módszertani Központ, az éppen egy éve még a törökországi földrengés helyszínén dolgozó Rescue24 mentőegység, valamint az Utcajogász Egyesület közreműködésével – „Több, mint ételosztás” elnevezéssel egy komplex szolgáltatást nyújtó rendezvényre várta szombaton, elsősorban a 10. kerületi közterületen és az intézményekben élő, hajléktalan embereket. Mintegy félezren használták ki a lehetőséget.

– A kezdeményezést rendkívüli siker övezte, mindenki megelégedésére, maradéktalanul elértük célunkat. A hozzánk fordulók odafigyeléssel, mély emberséggel találkoztak, számos jogi ügyet intéztünk, volt, aki szállón kapott elhelyezést, megoldást súlyos problémájára, mások egészségügyi vizsgálatokon estek át és tanácsokat kaptak – mondta Dr. Miletics Marcell, az Utcafront vezetője.

A Halom köznél, a KÖSZI parkolójában egy tál meleg étel mellett használt, de jó minőségű ruhaneműt és tartós élelmiszert kaphattak a hozzánk fordulók, akiknek szakembereinktől lehetőségük volt orvosi, szociális és jogi tanácsokat kérni, tüdőszűrésen részt venni, ajándékot készíteni, a felajánlott könyvek közül olvasnivalót választani. Az eseményt – amelyen jelen volt Dr. Szilágyi Béla, a Baptista Szeretetszolgálat elnöke is – nagyszabású adománygyűjtő akció előzte meg, amelynek során sikerült nagy mennyiségben jó minőségű ruhaneműt összegyűjtenünk. A hajléktalan emberek lelki problémáival igény szerint lelkész és pszichológus foglalkozott. Akinek arra volt szüksége, azt fodrász és pedikűrős fogadta ezen a délutánon, 12 és 15 óra között. A helyszínre a kőbányai Korall gyülekezet tagjai varázsoltak jó hangulatot, a rendezvény közel ötven önkéntes és a kerületi polgárőrség fontos segítségével valósult meg: köszönjük nekik is a támogatást, minden rászoruló nevében! Köszönjük, hogy a mai nap valóban TÖBB LEHETETT, MINT ÉTELOSZTÁS!

Fotók: Antal Saci és Baptista Szeretetszolgálat

 

KAPCSOLÓDÓ HÍREINK

Mentőcsapatunk tagjait köszöntötték a törökországi földrengés évfordulóján

Budapest - A Yunus Emre Török Kulturális Intézetben látták vendégül azokat a magyar kutató-mentő csapatokat és családtagjaikat, akik az egy évvel ezelőtt bekövetkezett földrengések után harmincöt túlélőt emeltek ki a romok alól.

Támogatott lakhatás pszichiátriai betegeknek Esztergomban

Esztergom - A Baptista Szeretetszolgálat intézményi családjához tartozó Regionális Szociális Intézményfenntartó Központ és a Tábita Alapszolgáltatási Központ csütörtökön délelőtt ünnepélyes külsőségek mellett zárta a „Támogatott lakhatás kialakítása és alapszolgáltatások fejlesztése Esztergomban” című projektet. Az esemény keretein belül adták át a Petőfi Sándor utcában lévő, pszichiátriai betegek számára újonnan kialakított támogatott lakhatás épületét is.

Új helyen nyílt meg a Napraforgók Háza

Székesfehérvár - A 28 évvel ezelőtt Fejér vármegyében alapított Baptista Szeretetszolgálat egyik legfiatalabb, nappali ellátást nyújtó otthona a Napraforgók Háza, ahol elsősorban enyhe és középsúlyos fogyatékkal élő rászorultakról gondoskodnak a munkatársaink és az önkéntesek. A harminc férőhelyet biztosító intézmény korábbi címéről új helyre, a székesfehérvári Szúnyog utcába, nagyszerű, a tevékenységéhez méltóbb körülmények közé költözött.

Lap tetejére