“HITTEL ÉS SZAKÉRTELEMMEL”

Köszönjük, hogy valóban több lehetett, mint egy ételosztás!

Szerző: Főadmin Bejegyzés: 2024. február 10., szombat 19:44

 

 

A Baptista Szeretetszolgálat Utcafront szolgálata Kőbánya önkormányzatának támogatásával –  a Magyar Máltai Szeretetszolgálat, a Baptista Egyházi Szociális Módszertani Központ, az éppen egy éve még a törökországi földrengés helyszínén dolgozó Rescue24 mentőegység, valamint az Utcajogász Egyesület közreműködésével – „Több, mint ételosztás” elnevezéssel egy komplex szolgáltatást nyújtó rendezvényre várta szombaton, elsősorban a 10. kerületi közterületen és az intézményekben élő, hajléktalan embereket. Mintegy félezren használták ki a lehetőséget.

– A kezdeményezést rendkívüli siker övezte, mindenki megelégedésére, maradéktalanul elértük célunkat. A hozzánk fordulók odafigyeléssel, mély emberséggel találkoztak, számos jogi ügyet intéztünk, volt, aki szállón kapott elhelyezést, megoldást súlyos problémájára, mások egészségügyi vizsgálatokon estek át és tanácsokat kaptak – mondta Dr. Miletics Marcell, az Utcafront vezetője.

A Halom köznél, a KÖSZI parkolójában egy tál meleg étel mellett használt, de jó minőségű ruhaneműt és tartós élelmiszert kaphattak a hozzánk fordulók, akiknek szakembereinktől lehetőségük volt orvosi, szociális és jogi tanácsokat kérni, tüdőszűrésen részt venni, ajándékot készíteni, a felajánlott könyvek közül olvasnivalót választani. Az eseményt – amelyen jelen volt Dr. Szilágyi Béla, a Baptista Szeretetszolgálat elnöke is – nagyszabású adománygyűjtő akció előzte meg, amelynek során sikerült nagy mennyiségben jó minőségű ruhaneműt összegyűjtenünk. A hajléktalan emberek lelki problémáival igény szerint lelkész és pszichológus foglalkozott. Akinek arra volt szüksége, azt fodrász és pedikűrős fogadta ezen a délutánon, 12 és 15 óra között. A helyszínre a kőbányai Korall gyülekezet tagjai varázsoltak jó hangulatot, a rendezvény közel ötven önkéntes és a kerületi polgárőrség fontos segítségével valósult meg: köszönjük nekik is a támogatást, minden rászoruló nevében! Köszönjük, hogy a mai nap valóban TÖBB LEHETETT, MINT ÉTELOSZTÁS!

Fotók: Antal Saci és Baptista Szeretetszolgálat

 

KAPCSOLÓDÓ HÍREINK

Autós felvonulás: mintegy kétszáz gyermek a főváros legszebb útjain

Budapest - A Baptista Szeretetszolgálat szerdán ismét, immár tizennegyedik alkalommal rendezte meg hagyományos autós jótékonysági akcióját.

Új gyermekhospice ház épül, az alapkövét helyeztük el

Törökbálint - A 28 éve alapított Baptista Szeretetszolgálat fenntartásában működő Tábitha Gyermekhospice Ház 2011-ben Törökbálinton nyitotta meg kapuit, az intézmény azóta ingyen támogatja a kis betegeket és családtagjaikat. Ma egy új épület alapkövét helyeztük el, amely egyedülálló fejlesztés Magyarországon.

„Én vagyok az élet kenyere…”: konferencia az önkéntességről

Budapest - A Baptista Egyházi Szociális Módszertani Központ konferenciára várta vendégeit csütörtökön Budapesten, a Benczúr utcai Baptista Házba – a téma az önkéntesség volt.

Lap tetejére